INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
konen_tvar_loga_modr_-_kopieV samém konci prázdnin se v areálu společnosti Wienerberger cihelna Jezernice, spol. s r. o. nedaleko Lipníku n. Bečvou uskutečnila významná událost. Slavnostním přestřižením pásky zde byla uvedena do provozu firemní, tedy neveřejná plnicí stanice CNG pro rychlé plnění vysokozdvižných vozíků s pohonem na zemní plyn sloužících k manipulaci s hotovými cihlářskými výrobky.  

WCP_logoVemex_CMYK

Obr_1Nová firemní stanice, umožňující rychlé plnění tlakových nádrží CNG poháněných vysokozdvižných vozíků určených pro manipulaci s hotovými výrobky v rozsáhlém areálu, přinese společnosti Weinerberger cihelna Jezernice jistě nemalé provozní úspory

Technologii v podobě modulárního zařízení typu Blue Line 20 MIDI, v provedení Comfort dodala pražská společnost TVAJA CNG, s. r. o. Jedná se o bezobslužnou plnicí stanici CNG, kde plnění je realizováno prostřednictvím autorizace čipové karty, která je vázána na vysokozdvižný vozík a provozovatel má přehled o plnění těchto vozíků. Plnicí stanice je prostřednictvím internetu sledována servisní organizací a je tak pod online dohledem. Technologie s hodinovým výkonem kolem 20 Nm3 a s roční kapacitou zhruba 110 tisíc m3 CNG je umístěna v betonovém odlehčeném kontejneru položeném na betonových patkách, prakticky bez stavebních úprav. Toto řešení umožňuje instalovat předem u dodavatele zkompletovanou „plničku" podle požadavků zákazníka na místo opatřené plynovou a elektrickou přípojkou. Díky tomu lze zařízení dodat a instalovat již za dva dny od okamžiku získání všech potřebných povolení a připravení přípojek plynu a elektřiny. Běžná dodací lhůta plnicí stanice je pak 1 – 3 měsíce od pevné objednávky. Na základě požadavků zákazníka je navíc možné upravovat jednotlivé moduly plnicího zařízení podle daných konkrétních podmínek.

Obr_2

Zleva při slavnostním stříhání pásky: Pavel Chmátal, jednatel TVAJA CNG, s. r. o., dodavatel plnicí stanice, JUDr. Vladimír Ermakov, generální ředitel VEMEX, s. r. o., dodavatel zemního plynu, Josef Kotek, generální ředitel společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., v roli investora a Ing. Hugo Kysilka, ředitel marketingu společnosti VEMEX, s. r. o.

Na slavnostním zahájení provozu nové firemní plnicí stanice CNG se zde s představiteli dodavatelských, partnerských a dalších firem a organizací setkali hlavní protagonisté tohoto projektu: Josef Kotek, generální ředitel společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. v roli investora, JUDr. Vladimír Ermakov, generální ředitel společnosti VEMEX, s. r. o. , která je dodavatelem zemního plynu a Pavel Chmátal, jednatel společnosti TVAJA CNG, s. r. o. jako dodavatel technologie na klíč. Manipulace s hotovými výrobky pomocí nových vysokozdvižných vozíků poháněných zemním plynem v rozsáhlém areálu této cihelny, která s denním výkonem 800 tun hotových cihlářských výrobků patří k velkým cihlářským provozům v Evropě, znamená podstatné snížení provozních nákladů. Podle vyjádření Petra Cichého, výrobního ředitele společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., bude návratnost této investice zhruba něco málo přes rok. O plynofikaci vnitropodnikové dopravy v dalších závodech společnosti Wienerberger rozhodnou zkušenosti a výsledky získané z projektu ze závodu Jezernice.

Text a foto Jiří Novotný

Obr_3

Probíhá první provozní plnění tlakových nádob vysokozdvižného vozíku...

 

Obr_4

...a nakládka kamionů paletami s cihlářskými výrobky může pokračovat

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3