INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
CPU_logoUnikátní road show Blue Corridor Convoy 2012 projede ve dnech 12. – 14. září Českou republikou. Trasa povede přes Prahu a Ostravu a bude pokračovat do německého Mannheimu. Cílem akce je upozornit veřejnost na možnost využití zemního plynu jako ekologického, bezpečného, úsporného a dostupného paliva. Při této příležitosti vystoupí u kulatého stolu dne 14. září v Národním technickém muzeu i prezident České plynárenské unie Oldřich Petržilka.

100_7575

„V roce 2007 bylo na světě kolem čtyř tisíc CNG plnicích stanic, dnes, o pět let později, je jich stejný počet jen v Evropě. Navíc i v zemích, kde je jich ještě stále menší počet, jako je i Česká republika, existují tzv. Modré koridory, kterými bezpečně projedete a natankujete," řekl k projektu Oldřich Petržilka.

Myšlenka „Blue Corridors" vznikla již v roce 2000 za podpory Nadace Vernadsky Ecological v Moskvě. Cílem bylo poukázat na to, že již dnes je cestování po Evropě na zemní plyn reálné, na rozdíl od ostatních alternativních paliv, které jsou stále ještě ve stádiu vývoje.

Jak zdůraznil Hugo Kysilka, ředitel marketingu společnosti VEMEX, s. r. o., lze pevně doufat, že projekt Modrý koridor, který významně propaguje a podporuje výstavbu CNG stanic v Rusku, Polsku, České republice, Německu i jinde přispěje k dalšímu rozšíření využití zemního plynu v Evropě.

Účastníky setkání u kulatého stolu, mezi nimiž nebudou chybět zástupci médií, státní správy a odborníci, přivítá náměstek ministra dopravy Ivo Toman. Kromě Oldřicha Petržilky, prezidenta České plynárenské unie, se setkání u kulatého stolu zúčastní také Jiří Šimek, místopředseda představenstva E. ON Energie, a. s. a Jan Žákovec, specialista CNG z Pražské plynárenské, a. s.

V letošním roce zavede „Blue Corridor Convoy 2012" 15 vozidel s pohonem na zemní plyn z Moskvy, přes Smolensk, Minsk, Brest, Varšavu, Ostravu, Prahu, Karlsruhe a Paříž až do Bruselu, kde se 17. září uskuteční významná společenská událost se zástupci Evropské unie, společností Gazprom, E.ON a GDF. Z Bruselu budou vozidla pokračovat dále přes Essen do Berlína, kde spolu s rallye proběhne také diskuze s německými politiky, ekonomy a zástupci sdružení na téma role zemního plynu jako pohonné hmoty.

V České republice jezdí v současnosti na stlačený zemní plyn přes čtyři tisícovky vozidel. V Evropě je to kolem 1,6 mil. CNG vozidel a na světě pak tento pohon využívá dokonce více než 14,5 mil. vozů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3