INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
IMG_5096Rychlá doprava záchranářů na místa, kam se standardní vozy nedostanou, vybavení záchranáře, který má vše potřebné pro prvotní ošetření i k zahájení neodkladné resuscitace a navíc výborné zkušenosti z osmnáctiměsíčního provozu. To byly hlavní důvody, které rozhodly o prodloužení spolupráce a zapůjčení druhého elektromobilu smart fortwo electric drive (ed) Zdravotnické záchranné službě hlavního města Prahy.

IMG_5101„Před rokem a půl, když jsme první elektromobil půjčovali do zkušebního provozu, jsme netušili, jak moc se záchranářům osvědčí. Nejen ze statistik, které jsem měl možnost vidět, ale také přímo od pražské záchranky vím, že elektromobil je opravdu využíván na sto procent. O to více mne těší, že spolupráci rozšíříme o zapůjčení druhého vozu smart ed," říká Michael Fehn, předseda představenstva E.ON Czech Holding AG. Energetická společnost E.ON jako první uvedla na české silnice elektromobily smart ed ve spolupráci se společností Mercedes-Benz a nadále intenzivně pokračuje v podpoře a rozvoji ekologické dopravy. Např. podporuje používání elektrobusů v městské hromadné dopravě, má k dispozici auta na pohon CNG (stlačený zemní plyn), navíc v loňském roce zahájila prodej a provoz elektroskútrů pod vlastní značkou E.ON e-max a letos uvedla na trh vlastní elektrokola BIKE.ON powered by E.ON. Postupně vzniká síť nabíjecích stanic a plniček CNG. „Vnímáme to jako další krok k našim zákazníkům, být jim partnerem pro energeticky úsporná řešení a efektivní využívání energetických zdrojů," uvedl Vladimír Vácha, tiskový mluvčí skupiny E.ON Czech.

IMG_5113„Smart ed je naším velkým pomocníkem při zajišťování přednemocniční neodkladné péče v samém centru Prahy, kde nemáme stanoviště a posádky sem dojíždějí z okolních lokalit. Z pozitivních zkušeností z provozu se jako nejdůležitější ukázal časový benefit mezi zahájením kardiopulmonální resuscitace záchranářem ve smartu a příjezdem lékařské pomoci, a to o celé tři minuty!" zhodnotil přínos elektromobilu ředitel pražské záchranné služby MUDr. Zdeněk Schwarz. Od 18. března 2011, kdy byl zařazen tento vůz do provozu pražských záchranářů, do 15. září 2012 bylo realizováno 739 výjezdů, během kterých najel 25 700 kilometrů. Záchranář ve smartu pomáhal devíti pacientům postiženým náhlou zástavou oběhu, u pěti z nich dorazil na místo události jako první. Kromě primárních zásahů bylo vozidlo využito při 16 asistencích na masových sportovních a společenských akcích, např. při Praque International Marathonu nebo oslavách hokejového MS 2011 na Staroměstském náměstí. V současné době slouží ve standardním provozu každý všední den od 6:30 do 18:30 hodin. V pátek a v sobotu navíc i v noční 12hodinové směně. Převzetí dalšího vozidla přinese ještě efektivnější a variabilnější využití.

„Máme velikou radost z toho, jak se elektromobil Smart pražské záchrance osvědčil při péči o zdraví osob a při záchraně životů v naší metropoli. Nasazení druhého vozu Smart ed je pro nás skvělou zprávou, neboť po dodávkových Sprinterech a SUV třídy M je Smart dalším modelem z našeho portfolia, který vyhovuje náročným podmínkám provozu pražské záchranky," uvedl generální ředitel Mercedes-Benz Florian Müller.

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON Energie AG. E.ON Energie AG je největší soukromý poskytovatel energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje elektřinou v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,4 milionu zákazníků a tím má podíl na trhu ca. 20 %. V oblasti plynu disponuje více jak 4.000 km dlouhou sítí a zásobuje 110.000 zákazníků plynem v jižních Čechách.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3