INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

CNG Korec

Herec Vlasta Korec bude jezdit na CNG s tímto passatem                                  

RWE bude spolupracovat s Vlastou Korcem a společností CNG Expert na propagaci stlačeného zemního plynu (CNG) jako výhodné pohonné hmoty. Známý moderátor a herec bude jezdit vozidlem Volkswagen Passat TSI Ecofuel s pohonem na CNG, který mu zapůjčí společnost CNG expert. Cílem dlouhodobé spolupráce je porovnání naftového a CNG pohonu především z ekonomické stránky.

„Ročně by měl Vlasta Korec najet přibližně 60 tisíc kilometrů, což by při porovnání naftového a CNG pohonu mělo pouze na palivu představovat úsporu nejméně 50 000 korun. Budeme se těšit na jeho poznatky z cest, především na ekonomiku provozu CNG vozu. Podle našich zkušeností by se cena za ujetý kilometr měla pohybovat okolo jedné koruny,“ řekl Lubomír Kolman, projektový manažer RWE.

Vlasta Korec je známý moderátor a herec, účinkuje v mnoha divadlech, jezdí pravidelně offroad maratony. O svých zkušenostech s CNG pohonem bude informovat nejen posluchače rádia Impuls, ale i pomocí deníku, který si pravidelně bude psát. Ten bude k dispozici na stránkách RWE www.cng.cz, www.cngexpert.cz, facebooku, a také bude vycházet v mnoha denících a časopisech.

„Rád objevuji nové věci a nové technologie. Provoz na CNG se letmým pohledem zdá v České republice stále v plenkách a na začátku a mnoho lidí stále tápe. Proto jsem se do propagace CNG pustil. Cítím se tak trochu jako CNG misionář a věřím, že se mi podaří zvýšit zájem veřejnosti o toto ekologické a zároveň levné alternativní palivo,“ říká Vlasta Korec.

Zemní plyn v dopravě je již dnes plnohodnotnou pohonnou hmotou s rozvojem zázemí pro motoristy. Přes pět tisíc vozů, které v ČR jezdí na CNG, aktuálně využívá sítě 45 plnicích stanic. Hlavním trumfem CNG v dopravě je cena zemního plynu, která je poloviční oproti ceně benzinu. Nákup CNG automobilů proto zvažuje stále více společností s velkými autoparky. S rozšiřující se nabídkou automobilek na českém trhu přibývá také zájemců o CNG pohon z řad běžných motoristů.

Do roku 2020 počítá Evropa s náhradou 20 % klasických pohonných hmot alternativními palivy. Z toho polovinu, tedy 10 procent, by měla tvořit doprava na CNG. To představuje 23,5 mil. vozidel na zemní plyn v Evropě v roce 2020.

Společnost CNG expert s.r.o. se zabývá prodejem CNG vozidel všech značek a pronájmem vozidel na CNG. Pro své zákazníky má připraven početný vozový park testovacích vozidel. „ Naší snahou je poskytnou všem klientům možnost si vyzkoušet vozidla na CNG a prokázat tak výhody, které CNG pro řidiče přináší.“ říká Jiří Hanzlík, ze společnosti CNG expert s.r.o.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3