INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

UNIQA a skupinu Raiffeisen pojí tradiční dlouhodobá spolupráce, která se datuje od konce devadesátých let. Ve vztahu k Raiffeisenbank došlo v roce 2011 k výraznému zvýšení dynamiky zprostředkovaných obchodů poté, co UNIQA nabídla speciálně upravené a exkluzivní produkty pro prodej u bankovních přepážek a osobních bankéřů. Kmenové pojistné UNIQA pojišťovny přes Raiffeisenbank činilo ke konci roku 2011 celkem 163,7 milionu korun. Meziročně tak vzrostlo o 40 %.

Od února 2011 se v síti banky hlavně prostřednictvím osobních poradců nabízí speciální edice našeho rizikového životního pojištění pod názvem Raiffeisen životní pojištění DIVIDENDA. A sice velmi úspěšně – bilance loňského roku přinesla více než 2 700 pojistných smluv s pojistným téměř 25 milionů korun.

„Vyplatilo se nám počáteční nasazení ještě před startem prodeje v důkladném proškolení obchodního personálu i průběžná každodenní operativní komunikace s bankou. Životní pojištění je zásadním rozhodnutím s dlouhodobým dopadem. Exkluzivní pojištění Dividenda je optimalizováno pro Raiffeisenbank jako mutace našeho vlajkového produktu rizikového životního pojištění, které opakovaně sbírá v posledních dvou letech ocenění jak od odborníků, tak i veřejnosti," komentoval výsledek Marek Bártek, odpovědný v UNIQA pojišťovně za spolupráci s Raiffeisenbank.

V minulých dnech kvalitní spolupráci potvrdily i výsledky studie Investiční životní pojištění 2011, při níž společnost Market Vision hodnotila v rámci mystery shopping bankovní služby spojené s nabídkou a sjednáním tohoto produktu. Nejkvalitnější péče se v ČR dostalo právě zákazníkům Raiffeisenbank. Předseda představenstva a generální ředitel UNIQA pojišťovny Martin Žáček v této souvislosti řekl: „Vnímám výsledek jako doklad oboustranně velmi úspěšné spolupráce, kde se prolíná odbornost kolegů v bance a jejich schopnost hledat pro klienta optimální řešení s naším kvalitním produktem a stabilní podporou."

Vlajkovým bankovním produktem Raiffeisen je všestranně zvýhodněné eKonto. UNIQA k němu „přibaluje" úrazové pojištění – loni tak získala na 18 tisíc nových klientů, což představuje penetraci okolo 50 % všech účtů tohoto druhu.

Vzhledem k silnému oživení na trhu hypoték se v současné době rovněž daří odbytu pojištění spojeného s tímto produktem. V roce 2011 přineslo majetkové pojištění k hypotékám dalších 12,5 milionů na pojistném.

Utěšeně rostou i obchody vázané na debetní a kreditní karty Raiffeisen, zahrnující zejména pojištění proti zneužití, cestovní pojištění a pojištění schopnosti splácet. Celkový objem předepsaného pojistného v pojištění ke kartám dosáhl za loňský rok hladiny 10 mil. Kč.

V nejbližší době je plánováno v UNIQA zahájení spolupráce s novou ZUNO bank, která spadá do Raiffeisen International. I pro ni už se připravují speciální pojišťovací produkty určené pro její cílové skupiny.

O společnosti UNIQA

UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již devatenáctý rok. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje v desítce nejsilnějších pojišťoven v ČR.

UNIQA pojišťovna je součástí rakouské skupiny UNIQA Group s aktivitami na trzích 21 zemí Evropy.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3