INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

bububuPublikace se zabývá právní úpravou smlouvy o dílo v občanském zákoníku, včetně úpravy řady souvisejících institutů (prodlení, odstoupení od smlouvy apod.). Text doplňuje rozsáhlá sbírka judikatury. Autorka čerpá ze svých zkušeností s investiční výstavbou i z rozhodovací praxe soudkyně.

Čtenáři se tak dostává do rukou čtivý a prakticky využitelný zdroj zajímavých informací o právním institutu smlouvy o dílo a jeho relevantních souvislostech.Dnes na trh START Burzy cenných papírů Praha úspěšně vstoupila společnost AtomTrace, která se tak stala světově první veřejně obchodovatelnou společností zabývající se laserovou technologií. Současně byly v systému Xetra® sekundárně obchodovány akcie společností Prabos a Fillamentum, UDI CEE a Primoco UAV, které byly upsány při předchozích START Days.

AtomTrace a.s. úspěšně upsal své akcie v celkovém počtu 170 000 ks při ceně 50 Kč za akcii a od investorů získal 8 500 000 Kč. Společnost AtomTrace je ryze českou společností se sídlem v Brně, vyvíjející a vyrábějící speciální přístroje využívající metodu spektroskopie laserem buzeného plazmatu (laser-induced breakdown spectroscopy, tzv. LIBS), která umožňuje pomocí vystřelených laserových paprsků provádět on-line prvkovou analýzu materiálů (chemického složení) na povrchu zkoumaného předmětu a v jeho podpovrchových vrstvách, a to jak v laboratorních podmínkách, tak i ve venkovním prostředí, při tzv. dálkové analýze (až do vzdálenosti 30 metrů). Analytické přístroje společnosti AtomTrace jsou určeny pro vědecká pracoviště a univerzity, průmysl, forensní vyšetřování, do budoucna například i pro klinický výzkum či zemědělství.

V systému Xetra® byly dnes obchodovány akcie již dříve úspěšně upsaných společnosti Fillamentum, Prabos, Primoco a UDI CEE. Konkrétně byly zobchodovány akcie společnosti Prabos v objemu 4 125 kusů při ceně 418 Kč a akcie společnosti UDI CEE v objemu 2 935 kusů a ceně 450 Kč.

Burza cenných papírů Praha připravila na příští rok několik změn pravidel trhu START. Od počátku roku 2019 bude sekundární obchodování (obchodování s již dříve upsanými emisemi) probíhat každý měsíc. Konkrétně půjde o každou druhou středu v daném měsíci. Výjimkou je pouze květen, kdy obchodování proběhne ve čtvrtou středu.
START Days, tedy dny pro primární úpis nových akcií, byly na rok 2019 stanoveny celkem 3. Konkrétně se jedná o 21. května, 8. října a 10. prosince 2019.

Burza cenných papírů Praha

Burza cenných papírů Praha, a.s. (BCPP), je největším a nejstarším organizátorem trhu s cennými papíry v České republice. Od roku 2018 burza provozuje speciální trh pro malé a střední firmy s názvem START. Spolu se svými dceřinými společnostmi tvoří skupinu PX, jejíž nejvýznamnější společností je vedle burzy Centrální depozitář cenných papírů, a.s. (CDCP). Se skupinou PX dále úzce spolupracuje společnost POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE, a.s. (PXE), z jedné třetiny vlastněná Burzou cenných papírů Praha. Burza cenných papírů Praha je z 99,355 % dceřinou společností holdingu CEESEG AG.

(tz)

Ilustrace Pixabay.com

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3