INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Mlékárna ve Varnsdorfu byla založena v nelehké době roku 1943 a její život prodělal za 70 let historie mnoho změn. Stejně jako život  regionu rozhraní Lužických hor a národních parků Českého a Saského Švýcarska.

Je to region nádherné  přírody - odlehlých skal a kaňonů, ale  i zelených pastvin, tak důležitých pro produkci kvalitního mléka. Mlékárna z něj vyrábí unikátní výrobky, stejně unikátní jako je region sám. Čerstvé máslo vyrábí v menších dávkách klasickou metodou, sýry připravuje s velkým podílem ruční práce, která jim dá nezaměnitelné vlastnosti, zejména chuť a konzistenci. Udí se výhradně kouřem z bukových štěpek. 

Mlékárna dodává klasické polotvrdé sýry Eidam, Gouda, Tolštejn – sýr ementálského typu s tvorbou ok, ale i další. Ochutnejte ručně tažené a pletené pařené copy, které se touto metodou vyrábí ve střední Evropě snad jen u nás, poznejte tajemství Lužického sýrového měšce, nebo zkuste čerstvý  Pastevecký sýr, oceněný v soutěži o nejlepší regionální potravinu 2012! 

Vyznavače BIO produktů jistě potěší tím, že velká část výrobků Mlékárny Varnsdorf, stejně jako část výrobků její mateřské společnosti v Poděbradech, je zhotovena právě v této kvalitě při použití BIO mléka a BIO smetany. V roce 2004 zaznamenala prvenství, když byla dokonce první mlékárnou v ČR certifikovanou pro výrobu BIO sýrů. Dostal jméno Mandava a vyrábí se vedle široké škály BIO produktů, které získávají stabilně mnohá ocenění, dodnes.

Naším největším oceněním však bude, když si  po ochutnání našich produktů řeknete: „ Takhle by měl chutnat sýr! “


Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3