Během příštích tří let plánuje celosvětová síť poradenských společností KPMG zaměstnat zhruba 75 000 absolventů vysokých škol, což je oproti minulým letům 25procentní nárůst. KPMG v České republice letos přijímá 85 absolventů.
Energetický management v budovách lze certifikovat normou ISO 50001. Jako první a zatím jediná na světě tuto certifikaci získala budova LE HIVE v Paříži, kde má své sídlo i světový leader v ovládání energie, společnost Schneider Electric.
Hořekování státem dotovaných zemědělců nad očekávanou velkou úrodou chmele, který snad budou muset zaorávat, protože jej nikdo nekoupí, nebo vylévání mléka do kanálů, protože jim Evropská unie snížila kvóty, jsou jen důkazem špatné marketingové a akviziční práce. Ti, kteří se o naše zemědělce starají a jejich zájmy u státních orgánů i ve sdělovacích prostředcích často vášnivě obhajují, stejně jako samotní zemědělci by se měli zajímat o exportní možnosti v Asii.
Povinnost označit každou provozovnu speciálním identifikačním číslem. To je jedno z nejčastěji zmiňovaných nesmyslných byrokratických nařízení uložených podnikatelům, které se objevují v letošním ročníku ankety Absurdita roku. Zbytečnost tohoto nařízení dokládá i to, že Ministerstvo průmyslu a obchodu jej už rok po vstupu v platnost plánuje zrušit.
Společnost MAKRO Cash & Carry ČR provozuje 13 velkoobchodních prodejen, 3 pobočky MAKRO DRIVE IN a zaměstnává více než 3 500 zaměstnanců. V dubnu 2011 společnost zahájila projekt interní komunikace pod názvem MAKRO rok. Cílem úspěšného projektu je posílení sounáležitosti mezi zaměstnanci napříč jednotlivými odděleními.
Společnost CEMEX, přední světový výrobce betonu a kameniva, se rozrostl o další moderní betonárnu v Týnu nad Vltavou. Reaguje tak na poptávku a snaží se být zákazníkům co nejblíže.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...