Podle nedávné analýzy Doing Business 2011 je Česká republika hotovým peklem pro podnikatele, alespoň co se týká administrativní zátěže při zpracování a odvodu daní. Podle světové banky zabere odvod daní v České republice až 557 hodiny, tedy tři a půl měsíce čistého času jednoho pracovníka. Podle Josefa Jaroše ze společnosti APOGEO je právě toto důvodem, proč stále více podnikatelů využívá možnosti své daňové a účetní služby outsourcovat.
Více než 60 % českých společností dlouhodobě ignoruje platné zákony, když neukládají výsledky svého hospodaření, tedy účetní závěrku a výroční zprávu, do sbírky listin obchodního rejstříku. Za rok 2010 informační povinnost doposud nesplnilo přes 80 % českých společností. Naprosto nejhorší přístup k plnění informačních povinností mají firmy v Praze a Středočeském kraji.
Společnost Creditinfo Czech Republic, přední poskytovatel finančních, kreditních a marketingových informací o českých a slovenských firmách, změnila název na Soliditet a na trh vstupuje s novou korporátní identitou. Na trh uvede unikátní know-how v oblasti získávání nových a spolehlivých obchodních partnerů i nové možnosti a vysokou přidanou hodnotu v oblasti řízení kreditních rizik. V rámci skupiny Bisnode se český Soliditet stává členem prestižní skandinávské značky Soliditet, jejíž úspěšná historie sahá až do roku 1908.
V sobotu 8. října se koná 2. ročník MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů na Staroměstském náměstí. Od 13:00 hodin se 24 profesionálních kuchařů utká s filetovacím nožem a pinzetou na kosti ve filetování pětikilových norských lososů. Hodnotí se kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E) výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Vítěz bude vyhlášen v 16:15 hodin.
Společnost Schneider Electric s potěšením oznamuje, že posílí svůj tým o kvalifikované odborníky ze softwarové firmy Telvent. Po úspěšném dokončení akvizice Telventu společností Schneider Electric hodlají obě firmy společně zákazníkům nabízet ucelená a efektivní řešení.
Společnost Isover podporuje rozvoj učňovského školství, a proto se stala odborným partnerem mezinárodní učňovské soutěže Řemeslo/Skill 2011, která se konala 20. – 22. 9. 2011 ve Vysokém Mýtě.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...