Firma M.I.L.O.S. Inc ČR je česko-kanadská společnost založená v roce 1993. Zabývá se šlechtěním a chovem masného skotu a také zpracováním masa. V jatkách Mostky vyrábí značkové hovězí maso Český Angus, které od roku 1994 dodává na český trh. Jedná se o maso vysoké kvality, uzrálé, vakuově balené, s trvanlivostí 21 dnů. Když v roce 2008 vešla v platnost vyhláška 128, společnost reagovala na zájem farmářů hospodařících v systému bio a splnila požadavky nutné pro schválení provozu hovězí porážky eko-bio.
Během prvních šesti měsíců letošního roku odpracovali dobrovolníci z GE Volunteers 3 950 hodin, kterými podpořili 41 prospěšných projektů po celé republice. Aktivit zaměřených na rozvoj životního prostředí, pomoc znevýhodněným spoluobčanům, dětem a seniorům se zúčastnilo 577 dobrovolníků. Pracovali ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu. GE Volunteers sdružuje dobrovolníky z řad zaměstnanců GE Money Bank a dalších společností GE v České republice.
Meridin, spol. s r.o., si letos připomíná kulaté, 20. výročí působení ve sféře projektování a inženýrské činnosti v oblasti pozemního stavitelství. Byla založena jako nová, čistě soukromá společnost, kterou vlastnily fyzické osoby a takto působí dodnes. Od roku 1991, kdy byla založena, zajistila v rámci činnosti generálního projektanta stovky projektů na akce v řádech jednotek až stovek milionů pro soukromé i veřejné investory, včetně příslušných povolení staveb. A jen málo z nich se nedočkalo své realizace.
Během příštích tří let plánuje celosvětová síť poradenských společností KPMG zaměstnat zhruba 75 000 absolventů vysokých škol, což je oproti minulým letům 25procentní nárůst. KPMG v České republice letos přijímá 85 absolventů.
Energetický management v budovách lze certifikovat normou ISO 50001. Jako první a zatím jediná na světě tuto certifikaci získala budova LE HIVE v Paříži, kde má své sídlo i světový leader v ovládání energie, společnost Schneider Electric.
Hořekování státem dotovaných zemědělců nad očekávanou velkou úrodou chmele, který snad budou muset zaorávat, protože jej nikdo nekoupí, nebo vylévání mléka do kanálů, protože jim Evropská unie snížila kvóty, jsou jen důkazem špatné marketingové a akviziční práce. Ti, kteří se o naše zemědělce starají a jejich zájmy u státních orgánů i ve sdělovacích prostředcích často vášnivě obhajují, stejně jako samotní zemědělci by se měli zajímat o exportní možnosti v Asii.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...