Společnosti Canon a Océ dnes oznámily zahájení integrace v České republice a na Slovensku. Obě země patří do druhé fáze EMEA integračního procesu, který v první fázi již úspěšně proběhl ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Nizozemí, Belgii a Itálii.
Mezinárodní auditorská, účetní a poradenská společnost BDO přeje všem svým klientům a ostatním obchodním partnerům.
BONECO a.s., česká společnost zabývající se výrobou majonéz a tatarských omáček pod značkou Majolka, lahůdkových salátů a pomazánek pod značkou BONECO. Společnost dbá především na kvalitu svých výrobků nejen z hlediska receptur, ale i vysoké úrovně výroby, což dokazuje získání certifikátu IFS, BRC a HACCP, čímž poskytuje kompletní standart dodavatele potravin pro největší evropské obchodníky. Je nositelem značky kvality Klasa.
První zmínka o statku v Zárybničné Lhotě u Tábora pochází z roku 1391. Rod Dvořákových tu po 12 generací hospodařil od roku1520 až do poloviny 20. století, kdy se na statek přiženil první Basík, dědeček dnešního farmáře. Stihl ještě postavit nové budovy a opravit staré, pořídit moderní stroje a vybavení, než byl ve vykonstruovaném procesu v roce 1954 odsouzen k jednomu roku vězení, propadnutí majetku a zákazu pobytu v okrese Tábor.
Pro 200 techniků je připraveno místo v novém vývojovém a konstrukčním centru, které otevřeli ve společnosti Huisman Konstrukce ve Sviadnově. Třípodlažní budova s možností nádstavby zároveň slouží jako administrativní centrum společnosti a je dominantou celého areálu. Stavbu za asi 80 milionů Kč přijel do Sviadnova otevřít hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Nově auditované výsledky za loňský rok vypovídají o obratu více než 5,34 miliardy korun; to společnosti letos zajistilo mj. 90. příčku mezi nejvýznamnějšími firmami ČR v soutěži Czech TOP 100.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...