INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ONLYOFFICE sort commentsVývojáři open-source kancelářského balíčku ONLYOFFICE vydali úplně novou verzi 7.0. Uživatelé nyní například mohou vytvářet a spolupracovat na online formulářích s vysoce přizpůsobitelnými poli k vyplnění, přidávat hesla pro ochranu listů i celých sešitů, třídit jednotlivé komentáře nebo využívat nové možnosti zobrazení.

Vytváření formulářů

Vylepšená verze ONLYOFFICE 7.0 přichází s možností vytvářet vyplnitelné formuláře online, což je zcela nová funkce, která má uživatelům pomoci automatizovat rutinní práci s dokumenty. Umožňuje nejen vytvářet zcela nové online editovatelné soubory, ale také použít již existující dokumenty ve formátu DOCX, nebo snadno naimportovat připravené šablony z oficiálních webových stránek a upravovat je nebo na nich spolupracovat s kolegy v reálném čase.

Formuláře ONLYOFFICE nabízejí sadu polí, jako jsou text, kombinovaná pole, rozevírací seznamy, zaškrtávací políčka, tlačítka a obrázky, které jsou podobné standardním ovládacím prvkům obsahu, ale s pokročilými vlastnostmi. Uživatelé tak mohou snadno upravovat barvy rámečků/pozadí, přesouvat a otáčet pole, přidávat tipy nebo zástupné znaky, ale i jednotlivá pole seskupovat. S vyplnitelnými formuláři lze pracovat online i je vytvářet lokálně. Pro jejich vyplňování na cestách lze využít bezplatné aplikace ONLYOFFICE pro zařízení se systémy Android a iOS.

„Hlavním myšlenkou formulářů ONLYOFFICE je výrazně zkrátit čas, který uživatelé stráví vytvářením standardních dokumentů a optimalizovat proces jejich elektronické správy. Formuláře ONLYOFFICE navržené s důrazem na online interakci poskytují všechny potřebné nástroje pro vytváření a spolupráci na vyplnitelných formulářích online i na mobilních zařízeních. V budoucnu plánujeme umožnit i podepisování dokumentů, přidat další bezpečnostní funkce a oprávnění založená na rolích. Mezi další ambiciózní plány patří implementace technologie blockchain a umělé inteligence pro zlepšení uživatelské zkušenosti,“ vysvětluje Lev Bannov, generální ředitel ONLYOFFICE.

Nové praktické funkce: ochrana heslem a intuitivní archivace verzí

Novinky neminuly ani tabulkový editor ONLYOFFICE. Nové specializované nástroje umožňují procházet předchozí koncepty dokumentů a podle potřeby je obnovovat. Každý koncept se uloží jako samostatná verze vždy, když poslední uživatel uzavře tabulku. Pro maximální ochranu práce s dokumenty získala nová verze ONLYOFFICE možnost zabezpečit heslem samostatné listy i celé sešity tabulkového editoru.

Vývojáři ONLYOFFICE mysleli i na uživatele, kteří v dokumentech rádi používají komentáře. Pro ně přidali novou možnost rychle a efektivně třídit komentáře podle data a autora, ať už jde o textový dokument, tabulku nebo prezentaci. A při upgradu se myslelo také na intuitivní využití hypertextových odkazů ve všech dokumentech. Uživatelé jimi mohou automaticky nahradit veškeré lokální odkazy, ale také vybrat data pro možnost hromadné korespondence z místních souborů a adres URL.

Lepší vizualizace: snadné přidávání přechodů a podpora animací v prezentacích, ale i tmavý mód

Nově nabízí dokumenty ONLYOFFICE také takzvaný tmavý režim, díky kterému lze dokumenty pročítat při nižším jasu obrazovky a který pomáhá šetřit oči. Měřítko nové verze editorů dovoluje přiblížení až na 500 %.

Kdo často pracuje na tvorbě prezentací, jistě ocení snadnější přidávání a úpravy přechodů mezi snímky. Při přehrávání slidů s animacemi navíc začne editor ONLYOFFICE vše automaticky přehrávat. Přidávání animací do prezentací bude k dispozici v příští verzi. Odkazy na lokální umístění lze nyní nahradit hypertextovými odkazy a prezentace lze nově ukládat i do formátů PNG nebo JPG.

Open-source bez limitů

Nová verze ONLYOFFICE rozšířila i možnosti integrace s dalšími platformami. Pro vývojáře se otevírají i nové možnosti díky zdrojovému kódu funkcí pro profesionální úpravy, jako je například porovnávání dokumentů, ovládací prvky obsahu a zobrazení listů pro tabulky.

O sadě ONLYOFFICE

Dokumenty ONLYOFFICE jsou kancelářskou sadou obsahující editory textových dokumentů, tabulek a prezentací. Bezplatná komunitní verze je distribuována pod licencí AGPLv3. K dispozici je také placená edice Enterprise s profesionálními funkcemi technickou podporou a možnostmi clusteringu. Verze Community nebo Enterprise lze používat v rámci ONLYOFFICE Workspace, open-source řešení produktivity, nebo integrovat s oblíbenými platformami pro sdílení souborů a službami DMS, jako jsou ownCloud, Nextcloud, Seafile, SharePoint, Alfresco, Confluence, Nuxeo atd.

Užitečné odkazy

Oficiální stránky — https://www.onlyoffice.com/

Zdrojový kód ONLYOFFICE Docs — https://github.com/ONLYOFFICE/DocumentServer

Zdrojový kód desktopové verze — https://github.com/ONLYOFFICE/DesktopEditors

Všechny dostupné integrace — https://www.onlyoffice.com/all-connectors.aspx

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3