INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

bafun2 logoKvalitní služba ke správě a řízení klubů eos club zone výrazně pomůže nejen s organizací spolku, ale i s výběrem plateb za příspěvky.

Proticovidová opatření, neplacení příspěvků, zvyšování cen energií a inflace. To jsou hlavní důvody, proč se některé sportovní kluby a zájmové kroužky potýkají s finančními problémy. K důsledné evidenci všech plateb, jejich spárování i automatickým upomínkám slouží profesionální nástroj eos club zone, a pomůže tak k lepšímu finančnímu zdraví a díky dalším funkcím i lepšímu fungování klubu.

Čeští podnikatelé se potýkají s výpadky příjmů a sčítají škody po dvou letech kovidové pandemie. Jinak tomu není ani ve sportovních klubech. Problém se netýká pouze klubů v nejvyšších soutěžích, kterým zcela zanikl příjem ze vstupného, ale také sportovních klubů napříč sporty, věkovými kategoriemi i soutěžemi.

„Data klubové platformy eos poskytují zajímavý a pro management často důležitý vhled do fungování a provozních záležitostí klubů. Například pozorujeme, že dluh svěřenců vůči sportovním klubům během pandemie vzrostl. Ze zkušenosti víme, že problém často tkví v systému evidence plateb, což jsou mnohdy obyčejné excelové tabulky. Náš systém dokáže generovat QR kódy plateb, propojit se s internetovým bankovnictvím klubu i automaticky upozorňovat i upomínat členy, a výběr financí tak výrazně zefektivnit,“ říká Ondřej Syrový, jednatel eos media.

V době proticovidových opatření, kdy se nemohly konat téměř žádné sportovní tréninky ani zájmové kroužky, se mnoho klubů věnovalo rozvoji a plánování nejen poskytovaných služeb, ale i systému svého fungování. Přechod z řízení klubu pomocí tištěných papírů a množství excelových tabulek na celistvý profesionální nástroj eos club zone nabídl jednak mnohem efektivnější proces správy celku, ale i zajímavá data. Vedení klubů v mnoha případech zjistilo, že se zhoršuje klubová finanční situace.

Jedním z důvodů zhoršení finančního zdraví klubů, zejména těch malých a méně populárních sportů, je nárůst pohledávek za jejich členy. Celkový dluh členů rostl, protože někteří příspěvky a poplatky neplatili, přestože služby využívali, jiní sportovní aktivitu ukončili, aniž by za služby zaplatili. Na menší kluby takovýto výpadek příjmů dopadá víc, protože často nemají sponzory, kteří o podporu nižších soutěží nejeví velký zájem.

Služba eos club zone, vytvořená přímo pro potřeby sportovních klubů a zájmových kroužků, velmi usnadňuje celkové fungování klubu, a navíc pomáhá s důslednou evidencí plateb členů. eos club zone vždy každého člena automaticky upozorní, že má zaplatit příspěvky, a v případě potřeby jim aplikace zašle upomínku příspěvků nezaplacených. Pro komfort uživatelů aplikace vždy generuje i QR kód sloužící k jednoduchému zaplacení. Eos club zone se umí skrze API se systémy bank bezpečně propojit, což zajišťuje, že může management klubu ve webovém rozhraní nebo mobilní aplikaci zkontrolovat veškeré platby a jednoduše na jednom místě zjistit, kdo poplatky zaplatil, a kdo ne. Kromě podrobného přehledu plateb je možné v aplikaci přiřazovat jednotlivým platbám identifikační štítky, generovat potvrzení, poskytovat slevy nebo přijímat dobrovolné příspěvky a mnoho dalšího.

„Než jsme začali používat klubovou platformu eos, fungovali jsme pomocí sdílených tabulek a dokumentů. Samozřejmě nám pár věcí uniklo nebo jsme nějaké dokumenty dokonce ztratili, což jsme zjistili, až když jsme vše nahráli na jedno místo – do eosu. Co nás ale překvapilo nejvíc byla částka za nezaplacené členské příspěvky. Služba nám do financí naštěstí včas vnesla pořádek a nyní na pár kliků vidíme, kdo a za co zaplatil, a daří se nám tak vybírat příspěvky mnohem efektivněji než kdy v minulosti,“ říká o eos club zone David Uhlíř, předseda klubu Atletika Olomouc.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3