INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Česká obchodní inspekce vydala tiskovou zprávu o výsledcích loňských kontrol internetových obchodů: "Vloni ,navštívili' inspektoři ČOI přes tisíc internetových obchodů a bez zjištění nedostatku prošla kontrolou pouze čtvrtina z nich". Za APEK (Asociaci pro elektronickou komerci), jejímž cílem je kultivace internetového obchodování v ČR a která sdružuje 369 internetových obchodů, bychom chtěli říci, že tuto aktivitu vítáme.

Po rozhovoru s ČOI také konstatujeme, že žádný z největších hříšníků nebyl členem APEK. Členové APEK, kteří mohou používat logo Certifikovaný obchod, musí totiž dodržovat přísná pravidla. Největší hříšníci, kteří se dopustili nekalých obchodních praktik či neuznání reklamace, nejsou členové APEK a certifikační pravidla stanovená APEK nedodržují, jak potvrzuje i ČOI.

Tak jako každý rok plánuje APEK i letos další aktivity v oblasti kontroly internetového obchodování. Mezi cíle Asociace patří i získávání dalších členů, kteří budou dodržovat pravidla APEK. Ti pak mohou využívat značku Certifikovaný obchod. Zákazníci tak budou mít jistotu bezpečného nákupu. APEK zároveň klade u internetových obchodníků stále větší důraz na to, zda je zboží v době objednání opravdu na skladě. E-shopy se čím dál více hlásí k tzv. Kodexu terminologie lhůt dodání, kde se zavazují, že dané zboží mají na skladě a je obratem připraveno k expedici přímo k zákazníkovi.

Internetové nakupování je stále oblíbenější. Dokládá to i meziroční růst tržeb. Zatímco v roce 2001 utržili prodejci 1 miliardu korun, o deset let později to bylo již 37 miliard korun. Výrazným způsobem narostly i počty internetových zákazníků. Před osmi lety nakupovalo na internetu 700 tisíc lidí, v loňském roce to bylo již 5,7 milionů spotřebitelů. V současnosti nakupuje na internetu 95 procent internetové populace.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3