INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

itKlíčem k úspěchu Konica Minolta bude v příštích letech průnik do nových oborů prostřednictvím moderních IT služeb. K jejich rozvoji má pomoci třicet firem, které Konica Minolta v posledních pěti letech ve světě koupila.

Takovou vizi a cíle skupiny představilo její nejvyšší vedení na mezinárodní evropské konferenci ELC (European Leadership Campus) 2017 v Berlíně. Nová IT řešení jsou již nyní vyvíjena pro obory zdravotnictví, výrobní průmysl nebo marketing maloobchodů. V tradiční oblasti zpracování dokumentů se chce společnost více zaměřit na segment SMB a koncept kanceláře budoucnosti s využitím technologií umělé inteligence a internetu věcí.

„Oblast IT služeb se ukázala jako správný směr pro budoucí rozvoj společnosti. Potvrzuje to rostoucí zájem ze strany zákazníků i reálné výsledky z posledních let. V Evropě jsme v segmentu ITS dosáhli meziročního růstu o 26 % a tržeb ve výši 142 milionů eur. České zastoupení bylo s desetiprocentním nárůstem obratu na 198 milionů korun nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy,“ řekl Pavel Čurda, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Do tří let chceme tržby v oblasti IT služeb v České republice více než zdvojnásobit.“ Na úrovni Evropy pak společnost rovněž plánuje růst o více než 100 % a v roce 2020 chce utržit až 350 milionů eur.

Mezi novinky Konica Minolta určené pro tradiční oblast zpracování dokumentů patří zejména služby spojené s konceptem kanceláře budoucnosti. Pro jejich zajištění je určena nová platforma Workplace Hub, která bude na tuzemský trh uvedena v příštím roce. „Workplace Hub pomůže především malým a středním podnikům propojit všechny prvky IT infrastruktury, zvýšit jejich bezpečnost, přizpůsobit se požadavkům GDPR nebo zefektivnit práci s firemními daty. Platforma nabídne také funkce umělé inteligence a možnosti integrace zařízení z oblasti internetu věcí,“ vysvětlil P. Čurda.

Podle analytické společnosti IDC by právě oblast internetu věcí měla v roce 2020 zahrnovat až 30 miliard zařízení. Konica Minolta se také proto zaměřuje na rozšíření služeb spojených s těmito technologiemi i v nových oborech. Konkrétně jde například o služby monitorování prostředí s využitím kamerových zařízení akvírované firmy Mobotix, senzorické snímání starších výrobních strojů pro jejich prediktivní údržbu nebo o technologii chytrých brýlí určenou pro obor průmyslové výroby a údržby. „V České republice jsme se v rámci poskytování IT služeb zaměřili na oblast zdravotnictví. Vyvíjíme například technologie pro rychlou diagnostiku a efektivní práci s informacemi o životních funkcích pacientů v nemocnicích,“ informoval P. Čurda.

Vyhledávání a vývoj nových produktů a služeb má v posledních letech na starosti globální síť pěti inovačních center Konica Minolta. Jedním ze sídel evropského centra je i Brno, kde v současné době pracuje téměř 70 zaměstnanců. Ti se například nejvíce z celé skupiny podíleli na vývoji softwaru pro Workplace Hub a nyní pracují na jeho postupném přizpůsobení jednotlivým oborům, jako je právě zdravotnictví či výrobní sektor. „Už u nás pracují také první experti přímo z Japonska. Vedení skupiny navíc uvažuje o přesunu významné části japonského vývoje do Evropy a Brno je díky svým výborným výsledkům v oblasti rozvoje nových produktů vážným kandidátem,“ dodal P. Čurda.

Mezi evropské akvizice podporující rozvoj IT služeb Konica Minolta z posledních let patří například společnosti Raber+Märcker GmbH (nyní Konica Minolta IT Solutions GmbH) v Německu nebo Serians S.A.S ve Francii. V České republice koupila Konica Minolta v roce 2015 společnost Webcom, se kterou nyní rozvíjí oblast CRM a ERP systémů. Struktura vlastních IT společností má dlouhodobě přispívat k rozšiřování kompetencí Konica Minolta v oblasti služeb.

Konference ELC 2017 v Berlíně se zúčastnilo více než 1000 hostů z řad mezinárodních partnerů z celkem 53 zemí Evropy a regionů Centrální Asie, Středního východu a Afriky.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3