INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

cia 3 2

V červnu letošního roku projednala Správní rada Českého institutu pro akreditaci (ČIA) závěry evaluace provedenou European Cooperation for Accreditation (EA) v roce 2022.

Výsledkem náročného posuzování plnění požadavků mezinárodních norem a předpisů EU bylo rozhodnutí EA o setrvání ČIA v Multilaterální dohodě o vzájemném uznávání výsledků (EA MLA).

ČIA je signatářem EA MLA v těchto oblastech:

- zkušební a kalibrační laboratoře,

- zdravotnické laboratoře,

- různé typy orgánů provádějících inspekce,

- orgány certifikující produkty, procesy a služby,

- orgány poskytující služby auditů a certifikace systémů managementu,

- orgány pro certifikaci osob,

- orgány validující nebo ověřující skleníkové plyny,

- poskytovatelé zkoušení způsobilosti,

- výrobci referenčních materiálů.

Vzájemné uznávání výsledků akreditovaných subjektů, které naplňuje „Accredited once, accepted everywhere“, je významnou zprávou pro český průmysl i organizace poskytující služby. Uznávání výsledků zkoušení, kalibrací, certifikací a ostatních činností akreditovaných subjektů (kontakty www.cai.cz) umožňuje snižovat náklady na tyto činnosti a tím posilovat konkurenceschopnost českých výrobků i služeb.

Uvedený výsledek je podložen vysoce kvalitní prací stovek odborníků v oblasti akreditace a podporou ze strany MPO (zakladatele ČIA) a dalších spolupracujících subjektů.

Kontakt:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3