INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

1 CountryForTheFutureV rámci Dne Technologické agentury ČR, který se konal on-line ve čtvrtek 5. listopadu, vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček ocenil české start-upy. Vůbec poprvé v historii udělil cenu Country for the Future.

Získala ji firma Blindspot Solutions za aplikaci PARSS, která umožňuje plánování lidských zdrojů, resp. pracovních směn v době pandemie.

„Srdečně gratuluji Štěpánu Kopřivovi a firmě Blindspot Solutions. Vývoj aplikace MPO podpořilo v programu Czech Rise Up. Aplikace PARSS umožňuje podnikům a organizacím všech velikostí i oblasti působení chytře rozvrhnout pracovní harmonogram zaměstnanců s eliminací ohrožení jejich zdraví a nákazy v období pandemie,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

“Aplikaci PARSS jsme vyvinuli ve velmi krátkém čase. Naší hlavní motivací je poskytnout firmám a institucím nástroj, který jim umožní rozvrhovat lidské zdroje i v době pandemie a snížit tak nebezpečí šíření nemocí. Vážíme si podpory MPO, děkujeme za udělenou cenu, máme z ní velkou radost,” říká zakladatel a technologický ředitel společnosti Blindspot Solutions Štěpán Kopřiva.

Vicepremiér Havlíček dodává, že před spuštěním je na MPO v tuto chvíli Czech Rise Up 2.0, ze kterého chce resort opět podpořit inovativní podniky, které využívají moderních technologií v medicínských a nemedicínských řešení pro zvládnutí následků koronaviru.

CenaCountryForTheFuture„V Czech Rise Up 2.0 chceme navázat na úspěšný program Czech Rise Up, který podpořil mnoho inovativních řešení pro boj s koronavirem, jako například právě aplikaci PARSS. V novém programu chceme pokračovat v účinné podpoře řešení proti pandemii, ale také zvýšit soběstačnost a konkurenceschopnost výroby strategických produktů v ČR, jak v oblasti zdravotnických produktů a ochranných pomůcek, tak třeba v oblasti digitálních technologií. Ruku v ruce s tím jdou samozřejmě i nové příležitosti pro export,“ doplňuje náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace Petr Očko. Předpokládá se, že Czech Rise Up 2.0 bude spuštěn v druhé polovině listopadu.

„Pandemie koronaviru urychlila zavádění inovací a transfer technologií do praxe, ukázala tak, že je možné využít mnoho opatření z Inovační strategie ČR 2019 – 2030. V činnostech pokračujeme, mimo jiné chystáme podporu spin-off prostředí a akademické sféry, která se velmi intenzivně zapojuje do boje s COVID-19,“ říká koordinátor Inovační strategie ČR Robin Čumpelík.

Technologická agentura ČR (TA ČR) předala již podeváté ocenění nejlepším projektům aplikovaného výzkumu s vysokým přínosem pro společnost. Celým Dnem TA ČR 2020 diváky provázela otázka s velkým prostorem pro zamyšlení: „Jste připraveni na budoucnost?“ a program byl uzpůsoben současné situaci. MPO již tradičně udělilo Dni TA ČR záštitu. Podrobnosti včetně vítězů jsou na TA ČR.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3