INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Na výročním setkání členů asociace ABSL bylo zvoleno nové představenstvo této oborové organizace, která v České republice sdružuje společnosti z oblasti podnikových, zákaznických a IT služeb, podporuje jejich rozvoj, sdílí know-how a usnadňuje vstup nových investorů na český trh. Prezident asociace, Ota Kulhánek, i její ředitel, Jonathan Appleton, ve svých rolích zůstávají i v dalším období. Spolu s nimi v představenstvu zasedne 10 zástupců významných firem působících v oboru, který dnes zaměstnává 130 000 lidí a představuje významný pilíř české ekonomiky.

Do představenstva zvolila stovka členů asociace ABSL čtyři nové tváře. Z původní sestavy zůstává v novém představenstvu šest expertů.

Novými členy jsou:

Iveta Chválová, výkonná ředitelka SAP Services. Kromě této role Iveta vede i mezinárodní tým Globální mobility s celkovou odpovědností za všechny přeshraniční pohyby a relokace v rámci společnosti SAP. V SAP začala pracovat po skončení vysokoškolského studia v roce 2005. V rámci svého působení v ABSL chce aktivně přispět k růstu oboru podnikových služeb. Věří, že potenciál je obrovský a je přesvědčena o tom, že podnikové služby jsou stále důležitější součástí celého hodnotového řetězce firem.

Helle Juhl McDermott, viceprezidentka centra podnikových služeb společnosti Curium Pharma, které poskytuje podporu v oblasti IT, HR, financí a zákaznických služeb ostatním pobočkám této globální farmaceutické firmy. Pochází z Dánska a má více než dvacetileté zkušenosti v oboru podnikových služeb. Zároveň je certifikovanou koučkou a absolventkou kurzu NLP Practitioner. Dobrovolně pracuje také jako mentorka v programu Nordic Chamber of Commerce “Mentoring Exchange” a “Women helping women in business”. V rámci své role v ABSL se chce zaměřit na sdílení zkušeností menších, ale velmi rychle rostoucích center, stejně jako na podporu diverzity.

Nicole Pierson, výkonná ředitelka společnosti Johnson & Johnson Global Services, která byla jedním ze zakládajících členů ABSL. Nicole má bohaté pracovní a manažerské zkušenosti, a to jak z oboru podnikových služeb, tak i z oblasti financí, zdravotnických zařízení či dodavatelského řetězce v rámci Johnson & Johnson. V představenstvu ABSL se chce věnovat zejména sdílení znalostí napříč sektorem, podpoře diverzity a rozvoje talentů.

Jan Nedělník, generální ředitel společnosti Comdata v České republice a v Maďarsku. Má více než 15 let zkušeností v oboru outsourcingu obchodních procesů (BPO) a ve společnosti Comdata pracuje již více než 10 let. Comdata je držitelem ocenění ABSL Diamonds ve speciální kategorii za boj s Covid-19, kdy podnik okamžitě a flexibilně zareagoval na vládní výzvu a podpořil linky 112 a 1212, které pod návalem dotazů kolabovaly. Svým působením v představenstvu ABSL by rád přispěl ke zvýšení povědomí o oboru v menších městech a krajích a věnovat by se chtěl i CSR aktivitám a sdílení zkušeností z této oblasti mezi členy ABSL.

Z předchozího období v představenstvu zůstávají do dalších dvou let:

František Havel, NGSC Prague Strategy & Operations manager v globálním centru služeb společnosti Novartis v Praze. Má bohaté zkušenosti z více než 19letého působení v oboru globálních podnikových služeb. Zabýval se jak zlepšováním efektivity procesů, tak i zvyšováním kvality poskytovaných služeb v IT/telekomunikacích, financích a HR.

Jeho cílem v představenstvu ABSL je zvyšování povědomí sektoru globálních center služeb v ČR, propagace důležitosti klíčových dovedností, jakými je např. obchodní partnerství (tzv. best-in-class business partnership) a oslovení kvalifikovaných profesionálů a nadaných absolventů.

Sergei Holmeskis, ředitel Deutsche Telekom Services Europe Czech Republic. Ve společnosti Deutsche Telekom působí již od roku 2011 a doposud zastával několik mezinárodních rolí v oblasti Roamingu, Consultingu, HR či podnikových služeb. V roce 2016 stál u založení evropského centra podnikových služeb Deutsche Telekom Europe v Brně. V představenstvu ABSL se zaměřuje na podporu sdílení znalostí a zkušeností mezi členy a snaží se zdůraznit význam inovaci a rozvoje oboru.

Adam Kiwalski, ředitel divize Business & Solutions společnosti Siemens Global Business Services. Adam je zkušený profesionál v oblasti podnikových služeb, za více než 17 let svého působení v oboru řídil řadu globálních transformačních a digitalizačních projektů. Díky svým zkušenostem také poskytoval konzultační služby četným korporacím. V rámci své role v ABSL se zaměřuje na zvyšování kvality poskytovaných služeb, vzdělávací aktivity a projekty digitalizace.

Roman Pavloušek vede finanční centrum Atlas Copco, která patří k zakládajícím členům ABSL. Disponuje mnohaletými zkušenostmi ze segmentu podnikových služeb, stejně jako z oblasti auditorské a konzultační činnosti. Romanovým cílem je podpora aktivnějšího sdílení best practices mezi jednotlivými členy ABSL stejně jako podpora profesionálního rozvoje zaměstnanců segmentu podnikových služeb, a to především na Brněnsku, kam je situována třetina všech center fungujících v České republice.

Jan Skoták působí jako ředitel regionálního centra Infosys v České republice, které rovněž patří k zakládajícím členům asociace ABSL. Ve své roli v představenstvu ABSL zaměřuje na propagaci segmentu podnikových služeb v regionu jižní Moravy, na spolupráci se státními institucemi a vládou, a na rozšíření působnosti ABSL do oblasti IT a IT služeb.

Jaromír Staroba je ředitelem centra podnikových služeb Prague Digital Hub pivovarnického koncernu ABInBev se sídlem v Praze. Ve společnosti působí od roku 2006 a prošel mnoha funkcemi v oblastech personalistiky, logistiky a projektového řízení. V rámci ABSL je Jaromír propagátorem sdílení zkušenosti mezi jednotlivými centry. Zorganizoval několik workshopů pro ostatní centra v oblastech transformace na centrum přidané hodnoty a využití technologií v kancelářích hybridního modelu, jež rád ukáže v praxi ve svém centru.

„Jsme opravdu rádi, že naše nové představenstvo má velkou chuť posunout segment podnikových služeb zase o krok dál,“ uvedl ředitel ABSL Jonathan Appleton a dodal: „Po náročném pandemickém roce, který prokázal mimořádnou odolnost našeho oboru, stejně jako vysokou inovativnost a kreativitu českých center, nás čeká období dalšího dynamického růstu a rozšiřování záběru. Věřím, že spolu s naším novým představenstvem vytvoříme silný tým, který tento růst podpoří svými zkušenostmi a nápady, a přispěje tím k upevnění postavení oboru, který stojí v čele inovací a transformace světového byznysu a tvoří významný pilíř české ekonomiky.“

O ABSL
ABSL (Association of Business Service Leaders in the Czech Republic) je organizace sdružující společnosti působící v segmentu sdílených podnikových služeb, který představuje silný zdroj zaměstnanosti v České republice. ABSL vznikla v roce 2013 s cílem podporovat společnosti z oblasti podnikových služeb, sdílet best practises a pomáhat s rozvojem aktivit svých členů i jiných subjektů působících v tomto segmentu. Zároveň ABSL poskytuje podporu zahraničním investorům, kteří chtějí v ČR zřídit svá centra podnikových služeb. V současnosti v ČR působí více než 330 center zaměstnávajících 130 000 lidí. Více informací naleznete na www.absl.cz a ve studii Budoucnost již dnes: Vize lídrů o podnikových službách v nové digitální době.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3