INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Předseda představenstva a generální ředitel UNIQA pojišťovny Martin Žáček byl v tradiční soutěži Banka roku vyhlášen vítězem kategorie Pojišťovák roku 2012. Do klání nejvyšších představitelů pojišťoven bylo nominováno celkem dvacet šéfů největších pojišťoven působících na českém trhu. Vítěz Martin Žáček obdržel nejvyšší počet hlasů od svých kolegů ve funkcích generálních ředitelů, kteří volili ze svého středu toho nejlepšího.

Martin Žáček působí v oblasti pojišťovnictví od roku 1994, kdy opustil svou původní vědeckou profesi zabývající se biomechanikou srdečně cévního systému. Po návratu z univerzity v Liverpoolu přijal pracovní nabídku z tehdejší Česko-rakouské pojišťovny a začal pracovat v odboru controllingu. Od té doby se pojišťovnictví profesionálně upsal a dokonce po dobu svého působení v odvětví ani nezměnil dres: více než osmnáct let pracuje pro jedinou společnost - nejprve pro Česko-rakouskou pojišťovnu, a po jejím přejmenování v roce 2001 pro pojišťovnu UNIQA.

„Neměl jsem důvod měnit zaměstnavatele, i když na českém trhu působí desítky pojišťoven. Měl jsem obrovské štěstí na svého šéfa, bývalého generálního ředitele Marka Venutu, který mne naučil mnoho nejen po odborné, ale také lidské stránce. Navíc jsem dostal příležitost růst se svojí pojišťovnou, která se vyvíjela velmi dynamicky," komentoval tuto skutečnost Martin Žáček.

Ve funkci vedoucího controllingu pracoval necelé dva roky. Poté mu byla nabídnuta funkce člena představenstva Česko-rakouské pojišťovny s odpovědností za ekonomický úsek. O roku 1997 povýšil na místopředsedu představenstva pojišťovny a byl postupně zodpovědný za ekonomický i pojistně-technický úsek. V roce 2008 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem UNIQA pojišťovny.

„Z úspěchu v anketě Pojišťovák roku 2012 mám velkou radost a chtěl bych poděkovat svým kolegům ve vedení jednotlivých pojišťoven za jejich hlasy a důvěru. Vnímám ho jako ocenění pro celou naši společnost, protože bez týmu prvotřídních kolegů, s nimiž je radost spolupracovat, bych ho nezískal. Proto bych chtěl vyslovit dík také jim," zhodnotil výsledek klání Martin Žáček.

Na závěr dodal: „I když jsem kdysi do pojišťovnictví přišel jako úplný nováček bez jakékoli znalosti této problematiky, byla to šťastná volba. I po bezmála devatenácti letech mne to baví, moje práce je nesmírně různorodá a možnost řídit dlouhodobě úspěšnou společnost přináší radost z dobře vykonané práce."

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3