INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Soutěž Social Impact Award 2014 spouští v pondělí 5. května veřejné hlasování o nejlepší nápad na společensky prospěšné podnikání. V následujících dvou týdnech může každý podpořit své favority na internetu. Stačí si prohlédnout soutěžní videa na www.socialimpactaward.cz/community-voting a dát svůj hlas třem nejlepším. Vítěz dostane 3 000 eur (přes 80 tisíc korun), odbornou podporu a členství v Impact HUBu Praha, který soutěž pořádá.

Do českého finále Social Impact Award se letos dostalo dvanáct projektů, které řeší nejrůznější společenské a ekologické problémy:

Easy Phone – rozhraní pro dotykové telefony přizpůsobené seniorům

Houpací sociální sítě – rukodělná terapeutická dílna pro lidi bez domova, kde vznikají houpací sítě, které se následně rozvěšují v parcích a prodávají na e-shopu

Institut medicínského práva – prevence právních sporů mezi pacienty a zdravotnickými zařízeními

Inteligentní záchranný modul – energeticky soběstačné zimní ubytovny pro lidi bez domova
Joy Ride! – společné výlety pro handicapované a zdravé děti a mládež

Ke kořenům – ekologická pohřební služba a podpora pro pozůstalé

Oživ vědu – podpora mladých akademiků skrze popularizaci vědy a crowdfunding

Patrioti MSK – motivační konference a Leadership Club proti odlivu mozků z Moravskoslezského kraje

Pexeso nejen pro nevidomé – dotyková hra pro rozvoj hmatové paměti, prostorové orientace a jemné motoriky

Rekola – sdílení kol pro dopravní cyklistiku ve městě

Záchranářský balíček do firem – osvěta proti plýtvání jídlem

Zdrojovna – centrum pro recyklaci nábytku a domácích potřeb a řemeslnou práci

Kromě fanoušků na internetu nyní nápady hodnotí také odborná porota Social Impact Award. Ve veřejném hlasování i u poroty se soutěží o stejnou cenu: 3000 eur, inkubační program a možnost tři měsíce pracovat v pražském Impact HUBu. Celkem budou oceněny čtyři projekty: jeden vítěz veřejného hlasování a tři nejlépe ohodnocené porotou.

Kdo vyhrál třetí ročník soutěže Social Impact Award v ČR se dozvíme na slavnostním večeru, který se koná 21. května 2014 v pražském Impact HUBu (Drtinova 10, Praha 5) od 19,30. Akce je otevřená veřejnosti, vstup zdarma.

O Social Impact Award

Soutěž vznikla v roce 2009 ve Vídni a dnes se kromě Rakouska a ČR koná také na Slovensku, v Rumunsku, Řecku, Chorvatsku, Švýcarsku a Rusku. Iniciátorem soutěže je Institut pro inovace a podnikání při Vysoké škole pro ekonomii a obchod ve Vídni, regionálním partnerem je Nadace ERSTE. Hlavním národním partnerem je Česká spořitelna, partnerem pro regiony Nadace Vodafone a dalšími národními partnery jsou Impact HUB Praha, PricewaterhouseCoopers a Copy General. Více informací na socialimpactaward.cz nebo facebook.com/sia.cz

Organizátor soutěže: Impact Hub Praha

Impact Hub Praha je coworkingový prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání. Více na prague.impacthub.net

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3