INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Dva miliony korun si v letošním grantovém programu „Era pomáhá regionům“ rozdělí drobné projekty z 20 mikroregionů po celé České republice. Neziskové a příspěvkové organizace mohou své projekty přihlásit až do 15. července. Tři nejzajímavější žádosti z každého regionu získají grant ve výši až 45 000 korun, mediální podporu a také nástroj, který jim umožní efektivně vybírat příspěvky od soukromých dárců.

 

 „Chtěli jsme program koncipovat tak, aby byl pro neziskovky co nejvíce motivační, proto projekt, který získá v daném regionu nejvyšší podporu od drobných dárců, dostane rovněž nejvyšší grant od Ery. Organizace tedy mají samy šanci svou aktivitou výsledky ovlivnit,“ vysvětluje Jitka Švejcarová, manažerka společenské odpovědnosti Ery. „V každém regionu rozdělíme granty v hodnotě 45 000, 35 000 a 20 000 korun, celkově tedy půjde přesně o dva miliony korun,“ dodává Švejcarová.

Neziskové a příspěvkové organizace mohou přihlašovat své projekty až do 15. července na webu www.erapomaharegionum.cz. Spektrum projektů může být hodně široké – od podpory chráněných dílen přes obnovu různých staveb a kultivaci okolí až po vybudování dětského hřiště nebo pomoc handicapovaným. Odborná porota pak v každém regionu vybere tři zajímavé projekty, které se budou moci ucházet o podporu veřejnosti a soutěžit o nejvyšší grant.

Druhý ročník programu „Era pomáhá regionům“ navazuje na úspěšný pilot, který pomohl celkem 27 neziskovým a příspěvkovým organizacím v devíti regionech. Drobní dárci v minulém ročníku přispěli během měsíce a půl na dobročinné projekty částkou 298 878 korun. Era mezi účastníky grantového programu rozdělila ještě další 1 035 000 korun. Era za tento program získala prestižní cenu Internet Effectiveness Awards 2013.

„Na základě minulých zkušeností věříme, že i letos se kromě finančních příspěvků podaří rozhýbat komunitní život v jednotlivých regionech. Chceme, aby se co nejvíce zapojili místní lidé, protože právě jejich rozhodnutí, na který projekt přispějí, ovlivní to, který z nich máme nejvíce podpořit i my,“ uzavírá Jitka Švejcarová.

 

Více na www.erapomaharegionum.cz

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3