INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Exekutorská komora ČR se stala partnerem letošního už čtvrtého ročníku Pražského právnického podzimu. Jeho prostřednictvím chce upozornit na problémy a nevyváženost systému vymáhání pohledávek. Soudní exekutoři chtějí hrát v tomto kontextu aktivní roli a společně se zástupci soudců, advokátů, insolvenčních správců, státních zástupců a dalších odborníků hledat praktická řešení směřující k zodpovědnému přístupu k vymáhání. Exekutorská komora se domnívá, že současný model není dlouhodobě udržitelný a je třeba jej řešit koncepčně – částečná či jednostranná řešení, která neberou v potaz práva druhé strany, nevedou nikdy k úspěchu.

Nejbližší akcí, které se zástupci Exekutorské komory účastní, bude 17. září sympozium na téma princip teritoriality v exekučním řízení. Klíčové setkání však proběhne 1. prosince, kdy se uskuteční odborná konference a diskuse iniciovaná současným vedením komory pod titulem Exekuce jako strategie zodpovědného vymáhání. Tato událost se uskuteční v rámci aktivit Exekutorské komory zaměřených na prosazování zodpovědného vymáhání, jehož základem je komplexní pojetí celého vymáhacího procesu. Během nadcházejících setkání chtějí exekutoři nejenom diskutovat, ale také vyzvat zástupce všech stran vymáhacího řetězce ke konkrétní spolupráci a zejména ověřit možnosti a způsoby její formalizace.

„Součástí vymáhacího řetězce je mnohem více a často důležitějších věcí než jen my, soudní exekutoři. Předně jsou to sami věřitelé, kteří musí nést určitou odpovědnost za vytváření pohledávek a jejich opodstatněnost. A také za způsob, kterým je vymáhají. Pak jsou to inkasní agentury, advokáti, soudy, rozhodčí soudy a samozřejmě soudní exekutoři. V neposlední řadě také sami dlužníci zastoupení svými organizacemi,“ vysvětluje Pavla Fučíková, prezidentka Exekutorské komory ČR, a nastiňuje možné řešení: „Chtěla bych proto iniciovat společnou platformu věřitelů, vymáhacího řetězce a také zástupců dlužníků, kteří mají dlouhodobý zájem na vyváženém řešení problému. Cílem této platformy by se mělo stát vytvoření takového systému vymáhání, který bude zodpovědně nastaven a vyvážen tak, aby nespravedlivě nezvýhodňoval ani jednu ze zúčastněných stran v exekučním procesu. Jen takový systém může být pak dlouhodobě udržitelný a stabilní. Plánované konference a diskuse jsou jen prvním krokem k tomuto cíli.“

O akci Pražský právnický podzim

Pražský právnický podzim 2015 je už čtvrtým ročníkem celostátní akce právnického stavu, jejímž smyslem je vytvořit novou pravidelnou platformu pro pracovní a společenské setkávání právníků bez ohledu na hranice vymezující právnické profese. Hlavním pořadatelem je nakladatelství Havlíček Brain Team. Exekutorská komora České republiky, která je rovněž oficiálním partnerem akce, se Pražského právnického podzimu účastní již podruhé. Záštitu nad celou akcí převzal JUDr. Pavel Rychetský, předseda Ústavního soudu ČR.

Více informací o této akci můžete získat na: www.brainteam.cz.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3