INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Díky úspěšnému programu Era pomáhá regionům si letos rozdělí regionální, veřejně prospěšné projekty z celé České republiky celkem tři miliony korun. Do programu se v tomto roce přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z 20 regionů tři nejzajímavější projekty, čtvrtého finalistu bude v každém regionu vybírat přímo veřejnost. Možnost posunout favorizovaný projekt do finále, kde může získat až 50 tisíc korun, mají lidé až do 16. září.

 

„Letos jsme se rozhodli program Era pomáhá regionům inovovat a ještě více zapojit veřejnost. Lidé tak mají poprvé šanci ovlivnit nejen pořadí projektů v jednotlivých mikroregionech, ale na „divokou kartu“ pošlou do boje o 150 tisíc korun i jeden ze čtyř projektů v každém regionu. Tři další vybrala grantová komise,“ vysvětluje Jitka Švejcarová, specialistka společenské odpovědnosti Ery.

Novinkou je i video medailonek, který musí natočit všichni finalisté. „Krátké video umožní neziskovým organizacím lépe představit přihlášený projekt. Věříme, že účastníci pojmou tento úkol kreativně a budou se snažit využít netradiční možnost, jak veřejnost zaujmout,“ doplňuje Jitka Švejcarová.

Až do 16. září může veřejnost podpořit na webu www.erapomaharegionum.cz některý z 60 projektů, které se uchází o „divokou kartou“. V každém z 20 regionů má člověk na výběr tři takové projekty, přičemž hlas může dát vždy jen jednomu z nich. Celkem tedy může jeden hlasující podpořit až 20 projektů, v každém regionu jeden. Nabídka projektů je opravdu široká – od péče o děti, seniory či sociálně a zdravotně znevýhodněné přes vzdělávací programy a asistenční služby až po budování komunitních zahrad.

„Nejvíce přihlášek jsme zaznamenali v Praze, kde jsme vybírali z 35 projektů. Činily se také neziskové organizace na Pardubicku, odkud nám přišlo 23 přihlášek. Trojici nejaktivnějších regionů uzavírá Valašsko a Slovácko společně se Slezskem, kde jsme posuzovali shodně 21 projektů,“ říká Jitka Švejcarová.

Jaké bude pokračování

Až veřejnost vybere posledních 20 finalistů, které do programu Era pomáhá regionům vstoupí díky „divoké kartě“, začnou jednotlivé projekty soupeřit o finanční podporu veřejnosti. Podle výše částky, kterou projekty od individuálních dárců získají, bude rozdělen i finanční příspěvek od Ery. „V každém z 20 regionů tak bude rozděleno 150 tisíc korun, celkově Era věnuje na 80 veřejně prospěšných projektů v celé republice tři miliony korun,“ říká Jitka Švejcarová. Projekt, který veřejnost podpoří nejvíce, získá od Ery 50 tisíc korun, druhý v pořadí 40 tisíc korun, třetí 35 tisíc korun a čtvrtý projekt si odnese 25 tisíc korun. Výběr peněz od veřejnosti startuje 13. října a končí 6. ledna příštího roku. „Z minulých ročníků víme, že lidé užitečné a zajímavé projekty v regionu, kde žijí, rádi podpoří. Proto chceme, aby se místní obyvatelé co nejvíce zapojili. V programu Era pomáhá regionům totiž nejde jen o peníze, ale především o zlepšení komunitního života v jednotlivých mikroregionech,“ uzavírá Jitka Švejcarová.

Více informací najdete na www.erapomaharegionum.cz 

O programu Era pomáhá regionům

Era pomáhá regionům je grantový program, který podporuje zajímavé projekty, jež různými způsoby přispívají ke zlepšení kvality života v daném regionu. Era jednotlivým projektům poskytne nejen účinnou webovou platformu na výběr peněz od soukromých dárců, ale také mediální podporu a nakonec i grant v celkové výši 3 000 000 korun. Finanční dar získávají vždy čtyři žadatelé ve všech 20 regionech, celkem tedy 80 neziskových či příspěvkových organizací nebo škol. Výše finančního příspěvku se odvíjí od toho, jak úspěšní budou žadatelé ve vybírání peněz od drobných dárců. Organizace, která v daném regionu vybere největší obnos, obdrží od Ery 50 000 korun, druhá nejúspěšnější 40 000 korun, třetí 35 000 korun a čtvrtá 25 000 korun.

Díky programu mohou jednotlivé projekty získat finanční prostředky na zlepšení životního prostředí v regionech, obnovu a opravy památek, pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným v regionu, na péči o děti či seniory nebo na podporu dobrovolnictví.

Příspěvky musí organizace využít výhradně na realizaci příslušného veřejně prospěšného projektu, a to v rozmezí 12 následujících kalendářních měsíců po obdržení peněz.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3