INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

AGC TOP Odpovědná firma 2018Projekt zaměstnanecké Help linky, který pomáhá zaměstnancům chudeřické AGC Automotive Czech v tíživých situacích, získala ocenění v celorepublikové soutěži TOP Odpovědná firma. AGC se tak díky tomuto projektu stala Skokanem roku, tedy firmou, která se soutěže účastnila poprvé a nejvíce zaujala.

Soutěž již 15 let organizuje Byznys pro společnost, která mapuje české prostředí udržitelného a odpovědného podnikání. Pro Help linku řešicí například exekuce, je to již několikáté ocenění. Do projektu TOP Odpovědná firma se letos přihlásilo 75 firem z celé České republiky.

AGC - TOP Odpovědná firma 2018Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech: "Je skvělé, že projekt Help linky pomohl již mnoha rodinám našich zaměstnanců. Za dobu svého fungování odborníci anonymně poradili našim zaměstnancům ve více než 400 případech. Chtěl bych poděkovat personálnímu řediteli Tomáši Brokešovi a jeho týmu a také Sociální agentuře za to, jak se jim povedlo linku uvést v život a smysluplně nastavit. Věřím, že i díky tomuto ocenění, kterého si nesmírně vážíme, může být naše Help linka inspirací pro další firmy, jejichž zaměstnanci řeší tíživé životní situace."

Porota složená z více než 40 nezávislých odborníků ocenila, že Help linka reaguje na stoupající počet zaměstnanců, kteří se dostali do tíživé finanční situace, nejčastěji do exekucí. Líbilo se jí také, že firma společně se Sociální agenturou vytvořila anonymní linku, na kterou se mohou obrátit nejen sami zaměstnanci, ale i jejich rodinní příslušníci, kteří se vinou špatné investice, nevýhodné půjčky nebo nečekaných potíží ocitli v situaci, s níž si nedovedou poradit. Pomoc je přitom v podobě finančního poradenství, sociálně-právní pomocí či podpory při zvládání stresových situací bezplatná. Linka za dobu své existence poskytla přes 420 konzultací a počty zaměstnanců s exekucemi ve firmě poklesly z 16 na 9 procent.

Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech: "Když jsme se Sociální agenturou před zhruba dvěma roky projekt připravovali, bylo pro nás klíčové, aby to byl nástroj, který našim lidem skutečně pomůže v tíživých situacích. Exekuce jsou v Ústeckém kraji pro mnoho zaměstnanců reálným problémem. Jsem opravdu rád, že jsme díky lince dokázali snížit počet exekucí v naší firmě o tři procenta a pomoci tak desítkám rodin. Help linka nyní není jen o pomoci lidem s exekucemi, postupně jsme do projektu zapojili i další oblasti, ve kterých mohou naši zaměstnanci najít pomoc, jako je antistresové poradenství nebo právní poradenství"

Byznys pro Společnost TOP Odpovědná firma je v České republice ojedinělý nezávislý systém ratingu, který každoročně hodnotí a oceňuje odpovědnost a udržitelnost v přístupu k podnikání. Rating BpS TOP Odpovědná firma, který sestavuje aliance BpS - Byznys pro společnost, je otevřen všem firmám v různých fázích přístupu k udržitelnosti. Projektové kategorie hodnotí úsilí firem ve prospěch životního prostředí, diverzity, vzdělávání, firemního dobrovolnictví a mnoha dalších.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2400 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3