INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

vyhledavač provozoven obědyTuzemské restaurace mají za sebou černý týden. Jejich prodeje klesly o plné čtyři pětiny.

„Vůbec nejdramatičtější propad jsme zaznamenali v pondělí 16. března, kdy se počet obědových transakcí snížil o plných 89 procent. Postupně ale prodeje mírně rostly a za celý pracovní týden tak evidujeme poklesu o 81 procent. Nejvíce lidé nakupovali jídlo na doma nebo do práce na konci pracovního týdne,“ uvedl Jakub Ryba, šéf inovací a marketingu společnosti Edenred. Ta do výpočtu dala data z transakcí s nejrozšířenější obědovou stravenkovou kartou Ticket Restaurant Card, kterou platí za jídlo 180 tisíc tuzemských zaměstnanců.

Počty transakcí v průběhu týdne podle Ryby rostly díky tomu, že restaurace začaly samy postupně propagovat prodej jídla přes ulici zejména na sociálních sítích. „Zároveň se vzedmula vlna solidarity s restauracemi, které jsou ve velmi složité situaci. Lidé si chodí pro jídlo, které si odnášejí do práce nebo domů, nebo si ho nechají posílat, aby je podpořili,“ doplňuje Ryba. Postupně se i díky tomu k prodeji z okénka začaly přidávat další restaurace, které zpočátku tuto službu nenabízely. Aktuálně Edenred eviduje cca 1500 otevřených restauračních provozoven.

Restaurace, které jsou v provozu a nadále vaří jídla, lze nově najít prostřednictvím navigace na webu Edenredu - https://www.edenred.cz/vyhledavac-provozoven-karantena. „Pomocí vytvořeného tlačítka „Výdej s sebou“ se zobrazí provozovny ve vybraném místě a web obsahuje i navigaci ke konkrétní restauraci,“ uvedl Ryba. V databázi ale nejsou veškeré tuzemské restaurace, které jsou nadále v provozu. „Postupně tam doplňujeme všechny, u kterých jsme v minulém týdnu zaznamenali platební transakce i ty, které se nám samy ohlásily, že pokračují ve vaření jídel. Nepostihneme ale pochopitelně celý trh. Navíc situace se mění každým dnem, proto doporučujeme před cestou si ověřit, zda aktuálně provozovna nabízí jídla s sebou,“ sdělil Ryba.

Zatímco restaurace hlásí výrazný odliv zákazníků, v obchodech se prostřednictvím stravenek nákupy jídla snížily mnohem méně. Výsledkem je, že celkový počet všech stravenkových transakcí u Edenredu se snížil minulý týden jen o polovinu.

Edenred ČR obsluhuje 700 000 každodenních uživatelů z řad zaměstnanců, kterým poskytuje služby v síti 57 000 partnerských provozoven. V oblasti digitalizace patří k lídrům českého trhu. Stravenky a volnočasové benefity jsou na dispozici na jedné platební kartě Edenred Benefits. Karta umožňuje platbu mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay. Čerpání benefitů je možné on-line díky platformě Edenred Benefity Café.

Skupina Edenred je každodenním společníkem ekonomicky aktivních lidí. Její špičková zprostředkovatelská platforma propojuje 50 milionů uživatelů z řad zaměstnanců se 2 miliony partnerů z řad obchodníků prostřednictvím 830 tisíc klientů z řad podniků ve 46 zemích. V roce 2018 díky svému globálnímu technologickému vybavení skupina Edenred zpracovala 2,5 miliardy transakcí plateb pro zvláštní účely, provedených zejména prostřednictvím mobilních aplikací, on-line platforem a karet, přičemž jejich celkový objem dosáhl téměř 30 miliard eur.
Na 10 000 pracovníků skupiny se zasazuje o zlepšování života zaměstnanců, zvyšování výkonnosti podniků i růst obratu obchodníků, a to prostřednictvím tří hlavních oblastí činnosti:
- zaměstnanecké výhody (výživa, stravování, spokojenost, volný čas, kultura, osobní služby);
- řešení profesionální mobility (palivo, mýtné, údržba, služební cesty);
- doplňková řešení: služby korporátních plateb (virtuální platební karty, identifikované bankovní převody, dodavatelské platby), incentivy a odměny (dárkové platformy a karty, motivační programy) a veřejné sociální služby.
Společnost Edenred je kótována na pařížské burze Euronext a je součástí následujících indexů: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe a MSCI Europe.

Více informací naleznete na: www.edenred.com 

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3