INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

lacevPetr Kalčev„Snažíme se poskytovat co nejlepší možná technická řešení, sázíme na osvědčené dodavatele a jsme schopni dostát všem závazkům,“ říká o svém týmu Petr Kalčev, produktový manažer fotovoltaiky ve společnosti innogy. Obor se v innogy dostává do popředí a jeho fandů i mezi českou veřejností přibývá. Nejen s pohledem na vynalézavá nová řešení vhodná k vytápění či ohřevu vody, ale také s ohledem na vztah k životnímu prostředí a zachování harmonie na planetě se lidé o fotovoltaiku vážně zajímají.

Kdybyste měl shrnout, proč si vybrat nabídku instalace fotovoltaiky právě od innogy?

Nejsme žádná lokální firma, takže můžeme plně garantovat bezproblémový proces realizace solární elektrárny a k tomu samozřejmě i vyřízení dotace z programu Nová zelená úsporám na celém území České republiky. To znamená, že se postaráme o montáž fotovoltaických panelů na klíč, o dopravu i veškerou administrativu spojenou s čerpáním dotace. V naší kompetenci je projektová dokumentace i revize, včetně poskytnuté záruky 30 let na výkon panelů ke všem námi dodaným fotovoltaickým systémům. Samozřejmostí je používání jen těch prověřených komponentů. Fotovoltaika je totiž investice, kterou většina lidí udělá jednou za život, a to hlavně díky moderním technologiím. Ty ale musejí být spolehlivé a kvalitní. Nic před zákazníky nezatajujeme, takže je upozorňujeme třeba na to, že během doby provozu panelů se očekává výměna střídače. A tuto skutečnost pak zahrnujeme i do výpočtu dlouhodobých úspor.

Jak se stavíte k jednotlivým požadavkům zákazníků?

Kromě standardních instalací dokážeme pomoci právě i s atypickými požadavky. Vysvětlíme specifika jednotlivých solárních systémů a zodpovědně doporučíme zájemci ten nejvíce vyhovující jeho potřebám, případně se vydáme cestou atypického řešení. Na individuálním přístupu si skutečně zakládáme. A pokud pro někoho fotovoltaika není vhodná, řekneme dobíječka u břeclavimu to na rovinu a rozhodně nikoho nepřesvědčujeme o opaku. Jinak pro výběr správného fotovoltaického systému je důležité vědět, jaká je spotřeba elektřiny v dané domácnosti. S tím souvisí dále třeba i systém vytápění, ohřev teplé vody nebo množství spotřebičů a jejich provoz. U všech našich zákazníků se snažíme najít optimální řešení z pohledu ekonomiky a ekologie spolu s maximálním využitím dotace.

Pokud se někdo rozhodne pořídit si fotovoltaiku, co následuje dál?

Po přípravě návrhu řešení na míru dorazí na obhlídku náš technik. Ten posoudí, zda je daná nemovitost vhodná pro instalaci a projde se zákazníkem umístění technologií a vedení kabelů. Následně se podepisuje smlouva o dílo a my se pouštíme do vlastní realizace. V praxi to znamená, že vyřídíme veškerou administrativu s distributorem, zpracujeme projektovou dokumentaci a domluvíme se na konkrétním termínu instalace. Až fotovoltaickou elektrárnu postavíme, zajistíme revizi a požádáme o výměnu elektroměru. Následně dojde k oficiálnímu předání díla, seznámení s obsluhou a uvedení elektrárny do provozu. A nakonec připravíme veškerou dokumentaci a podáme žádost o dotaci z programu Nová zelená úsporám. Rozhodně stojí za zmínku fakt, že nainstalovaný solární systém vzdáleně kontrolujeme, aby zákazníkům odpadlo v tomto směru co nejvíce starostí. Informace o své produkci a využití energie najdou ve své aplikaci, ke které mají zajištěný přístup. Díky tomu mohou průběžně sledovat, jak jim fotovoltaika funguje.

za odpovědi poděkoval Pavel Grochál

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3