INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
VKO_4194RPrvní zářijovou neděli byl v dopoledních hodinách slavnostně zahájen již 3. ročník Čejkovických bylinkových slavností pořádaných společností SONNENTOR, dříve známé jako Sluneční brána. Na kopci nad historickými Templářskými sklepy se v předškolní neděli otevřely sluneční brány pro všechny ty, kteří měli zájem prožít pohodové odpoledne provoněné bylinkami a kořením. Příjemné, časně podzimní, počasí přilákalo do Čejkovic neuvěřitelných více než 7000 návštěvníků. Letošní slavnosti byly zároveň oslavou 20. narozenin společnosti, která si nadělila dárek v podobě moderní přístavby administrativní a zpracovatelské budovy, jejíž součástí je také zbrusu nová podniková prodejna zařízená v selském stylu, kde je prezentován kompletní sortiment již více než 700 produktů včetně všech letošních novinek. Zástupce sdružení Zdravotní klaun převzal během slavností od představitelů Sonnentoru symbolický šek, představující finanční dar za roční prodej čaje Raráškův čaj Klauni s červenými nosy.

Již od 11:00 se u nově otevřené prodejny vybavené v selském stylu hromadili první zájemci o prohlídku provozů SONNENTORU, kteří měli možnost zhlédnout proces vzniku čajového sáčku od výkupu bylinek, přes zpracování až po jeho samotné balení. Součástí bohatého programu provázeného hercem Zdeňkem Junákem byly kromě prohlídky zpracovatelských a výrobních prostor a malého biojarmarku, také odborné přednášky o zdravé výživě, gemmoterapii a četných ekologických projektech. Také setkání s pěstiteli, a to i ve filmovém ztvárnění, a povídání o rozkvetlých polích měsíčku a chrpy, se těšilo velkému zájmu návštěvníků. Premiéra krásného filmu plného bylinek a tvrdě pracujících, ale šťastných lidí, byla vyjádřením díků Sluneční brány jejím pěstitelům. Taneční soubor Kyjovánek doprovázen cimbálovou muzikou dotvářel atmosféru pohody dětí hrajících si na louce a od blízké biokavárny dohlížejících rodičů. A že rodiče s dětmi měli z čeho vybírat. Počínaje Raráškovou stezkou, přes projížďku na koni a lukostřelbu všichni skončily u hrnčíře Kuny a jeho hrnčířské školičky. Celá rodina mohla ochutnat vegetariánské speciality od restaurace zdravého životního stylu Rebio a na vlastní chuťové pohárky zjistit, jak biokoření od SONNENTORU chutná. Pro všechny zúčastněné byla připravena ochutnávková trasa různých druhů čajů a pomazánek připravených z biokoření, vedoucí provoněnými sklady SONNENTORU. Energeticky soběstačný čajovar od Nano Energies, sestavený ze starých re-cyklovaných kol, ohříval malou konvičku s vodou pro zalití jednoho šálku čaje či malé konvičky těm z návštěvníků, kteří se rozhodli napnout své svaly a čaj si jednoduše odšlapat.

Odpoledne začalo slavnostním otevřením nové přístavby administrativních prostor, skladového a výrobního areálu a spojovacího traktu mezi oběma budovami, krásným, nově zavedeným zvykem „Žehnání bylinek". Po přípitku a slavnostním přestřižení pásky vkročili první návštěvníci do zbrusu nové podnikové prodejny zařízené v selském stylu, kde je prezentován kompletní sortiment, skýtající již více než 700 produktů včetně všech letošních novinek. Velmi zdařilé řešení a úspěšné dokončení celého projektu umožnilo společnosti zcelit její provozy, do budoucna podpořit její další růst a vygenerovat několik dalších pracovních příležitostí.

Po vystoupeních dechové hudby Vinařinka a divadelního představení v podání ochotnického spolku Hrozen, včele s pěstitelkou SONNENTORU – Evou Kubišovou, se program dostal do plných obrátek. Zástupce sdružení Zdravotní klaun převzal od představitelů Sluneční brány symbolický šek, představující finanční dar za roční prodej čaje Raráškův čaj Klauni s červenými nosy. SONNENTOR přispívá 1 Kč z každé prodané krabičky tohoto čaje. Pan Hyrák z Olomouce v rozhovoru se Zdeňkem Junákem představil koncept sociálního podnikání Přirozenou cestou. Společnost zaměstnává osoby znevýhodněné na trhu práce a to zejména osoby s tělesným postižením a osoby pečující o osobu blízkou. Cílem firmy je do dvou let dosažení ziskovosti a tím nezávislosti na grantech a dotacích. Vrcholem dne bylo vystoupení zakladatelů SONNENTORU Johannese Gutmanna a Tomáše Mitáčka a jejich poděkování všem přítomným i nepřítomným sedlákům. Velká pozornost byla věnována pěstiteli panu Podstávkovi, který pro SONNENTOR pěstuje měsíček a meduňku a který na pódiu oslavil své šedesátiny. Vstup na slavnosti i do Templářských sklepů byl zdarma.

20 let SONNENTORu

Právě před 20 lety se Tomáš Mitáček a Johannes Gutmann setkali na jedné z prvních ekologických konferencí v ČR. Podnikatelský duch, láska k přírodě a hlavně myšlenka pěstování bez použití chemie, umělých hnojiv a jiných prostředků na ochranu rostlin, bylo to, co je navzájem spojovalo a dalo vzniknout jedné z prvních společností zabývající se výrobou bioproduktů v České republice – SONNENTORU.

Smějící se slunce, logo společnosti, které je již 20 let neodmyslitelnou součástí a ozdobou každého produktu, je se svými 24 paprsky symbolizujícími 24 hodin dne, středověkým symbolem života a světla. Pod tímto logem byly od počátku uváděny na trh bylinné čajové speciality, a postupem času také koření, káva a další produkty SONNENTOR pocházející z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Zahájení nové sezóny – představení novinek pro sezónu 2012/2013

Bylinkové slavnosti jsou pro Sonnentor zároveň zahájením nové sezóny, se kterou je automaticky spojeno představení novinek. Ani letos tomu nebylo jinak. Prezentována byla „Adventní sada" s novým složením oděná do zbrusu nového červeno-zeleného kabátu. Sada obsahuje 24 různých druhů porcovaných čajů ukrytých v jednom balení. Kompozice složená z ovocných, bylinných, zelených, černých čajů a čajů s kořením vám každý den připraví malé překvapení plné chutí a vůní. Začnete Slunečním pozdravem a přes Adventní ovocný čaj, Zimní noc, Ovocnou symfonii a další se postupně dostanete až k Ježíškovu nebeskému čaji. Dále bylo možno ochutnat tři báječné letní čajové směsi „Ovocná báseň", „Citronové kouzlo" a „Letní snoubení". Produktová řada „Zase dobře" se těší novému přírůstku v podobě bylinného čaje „Lehčí než pírko" a následujíce módní trendy byly vyvinuty tři nové CHAI čajové směsi inspirované Indií a ayurvédskou medicínou „Chai – polibek černého čaje", „Chai – kořeněný sen" nebo „Chai – ohnivý rooibos" a mnoho dalších báječných biospecialit, na které se můžete těšit ve vaší oblíbené bioprodejně, zelené lékárně, prodejně se zdravou výživou anebo v nově otevřené prodejně přímo v SONNENTORU.

Dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty, zajímavý program pro děti i dospělé s všudypřítomnou vůní bylinek a koření, to byly i letošní bylinkové slavnosti v Sonnentoru. Poděkování patří všem, kteří se na slavnostech podíleli a přispěli tak významnou měrou ke zdárnému průběhu celé akce. Již nyní se můžete těšit na další ročník, který se uskuteční první zářijovou neděli 2013. A ten, kdo neměl možnost se letošních slavností zúčastnit a je netrpělivý čekat celý rok, bude mít již od 1. října možnost navštívit Bylinkový ráj SONNENTOR – zážitkovou exkurzi v moderním závodě.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3