INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
zvon_plast.vn._DSC_0890
Jestli přemýšlíte, co pod stromeček svým blízkým, ať již doma nebo ve firmě, určitě neprohloupíte, pokud sáhnete po tradičním českém perníku. Nemusí být ve formě vánočního cukroví, ale třeba také jako krásný cukrovaný betlém nebo výpravná perníková chaloupka, zvon či kazeta s perníkovými dezerty s různými náplněmi. To vše vyrábí společnost JaJa Pardubice s.r.o. Věřte, stojí za to se s jejím sortimentem seznámit. Je to pohádka sama o sobě, kouzlo lidskosti, láska k řemeslu, výsledku nelze odolat.

Skoro by se mi chtělo napsat, že má paní Jarmila Janurová perníkové srdce. A ještě k tomu zdobené ornamenty, které vyjadřují lásku a vstřícnost ke všemu dobrému, co je kolem nás. Kdybych napsala, kolik je této ženě let, těžko by mi ti, kteří ji znají, uvěřili. Její tvář svědčí o mladistvém duchu a tvořivém elánu, bez kterého by firma JaJa Pardubice s.r.o., jíž před lety položila odvážně základ, nikdy nevznikla.

DSC_0905

Tato nepředstavitelně činorodá žena - podnikatelka, dnes jedna ze tří jednatelů společnosti, nás den co den utvrzuje v tom, že perníky pod značkou Pardubický perník podle české receptury chutnají a nemají široko daleko konkurence. Když navštívíte jednu ze dvou pardubických prodejen JaJa, opravdu nevíte, co dřív vybrat. Tolik nápadů v perníkovém světě snad nenajdete u žádného jiného výrobce. Je za tím i kousek ctižádosti, jak jinak.

Sladká nádhera, kterou zde pečou, zdobí, pojmenovávají a posílají k nespočtu těch, kteří si závěr roku bez perníčků neumí představit, vychází ponejvíce z báječných experimentů Jarmily Janurové, věčného vynalézání a zkoušení. Tvořivost – to je ten atribut, který ji asi charakterizuje nejvíce.

A tak, jestli mohu doporučit, neváhejte. Předvánoční výlet do města perníků zanechá ve vašich vzpomínkách trvalou stopu. I pod vánočním stromečkem může být něco z vůně, jež se line z Pardubic na všechny světové strany. Čerti a Mikulášové už mají svůj čas za sebou, nyní je doba betlémů, srdcí, zvířátek, zvonků a chaloupek... A také firemních perníkových dárků v podobě klasických tvarů a vánočních motivů až po ty rozvernější a humorné.

Slavnostním dárkem může být i kazeta perníkových dezertů – ať už s chilli nebo konopným semínkem, s kávou nebo burskými oříšky. Příchutí, tvarů i barev je mnoho, až oči přecházejí.

www.pardubickypernik.cz

Eva Brixi

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3