INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost McDonald's ČR/SR dnes po více než roční rekonstrukci znovu otevírá v Praze na Václavském náměstí svou největší restauraci. Tato druhá nejstarší provozovna v České republice prošla během patnáctiměsíčního uzavření kompletní přestavbou. Zásadní změny zaznamenaly nejen vnitřní uspořádání prostor a design interiéru, ale také používané technologie a nabízené služby. Nově zrekonstruovaná restaurace McDonald's na Václavském náměstí se jako jediná v České republice rozprostírá na třech podlažích a kromě klasického rychlého občerstvení nabízí hned dvě McCafé.

Historický objekt Václavské náměstí 9 byl vybudován v letech 1913 – 1914 podle návrhu architekta Matěje Blechy. V roce 2010 byla zahájena rozsáhlá přestavba, v rámci níž bylo zachováno s ohledem na požadavky památkové péče pouze průčelí a část nosných stěn, sloupů a stropních konstrukcí, ostatní bylo vybudováno nově. Z toho důvodu se zásadní změny dotkly i restaurace McDonald's. Prostory restaurace McDonald's byly přesunuty z původního prvního patra do dvou pater suterénu, přízemí zůstalo.

Celková kapacita restaurace byla navýšena na 262 míst k sezení (McCafé v přízemí 30 míst, McCafé v prvním suterénu 32 míst, lobby McDonald's 200 míst). Restaurace poskytne pracovní příležitost pro 135 zaměstnanců, v sezóně až pro 180, z nichž 25 jsou profesionálně vyškolení baristé McCafé.

„Znovuotevření naší vlajkové restaurace je významným milníkem pro společnost McDonald's," uvedl Radek Janalík, generální ředitel McDonald's ČR a SR. „Restaurace je v mnoha ohledech výjimečná. Designem počínaje, přes unikátní uspořádání provozovny až po technologické novinky. Její jedinečnost je dána i polohou. A s tím souvisí i atraktivita pro zákazníky. Očekáváme denní návštěvnost více než 3 000 zákazníků."

Od srpna 1992, kdy byla tato restaurace poprvé otevřena, si vybudovala pozici vlajkové lodě McDonald's s mnoha prvenstvími v rámci České i Slovenské republiky – největší restaurace s největším počtem zaměstnanců, největší plochou kuchyně a vybavení, největším počtem pokladen i obsloužených zákazníků. Tato prvenství si díky inovacím zachová i nadále.

Dvě McCafé v jedné restauraci

V restauraci McDonald's na Václavském náměstí se nachází dvě kavárny McCafé, které nabízejí kávové speciality, vynikající čaje a výběr z téměř dvaceti prvotřídních dezertů. Návštěvníkům přinášejí možnost posezení a relaxace v příjemném kavárenském prostředí. Koncept kaváren McCafé vznikl v roce 1993, kdy bylo otevřeno první McCafé v australském Melbourne. V Evropě tento koncept jako první představilo na konci 90. let Irsko. Dnes jsou kavárny McCafé po celém světě. V České republice bylo McCafé představeno v červenci roku 2009 a nyní je v provozu již celkem 20 restaurací s McCafé, které se těší velké oblibě. Tržby McCafé činí v průměru 7 % z celkových tržeb restaurace.

Unikátní design

Restaurace je sjednocena designem Qualité. Jedná se o jeden z osmi dostupných evropských designů a dle pravidel společnosti McDonald's Corp. mohou v jedné zemi fungovat maximálně 2 – 3 restaurace s tímto designem. Restaurace na Václavském náměstí je vůbec první restaurací v České republice s designem Qualité. Obě McCafé jsou v designu Flow.

Technologické inovace

Nově zrekonstruovaná restaurace nezapomíná kromě designových ani na technologické inovace pro zákazníky. Nový výdejní pult se zabudovaným nabídkovým displejem a čtečkou platebních karet, umožňuje užší kontakt se zákazníkem a pohodlnější platbu. Restaurace poskytuje zákazníkům také připojení na WiFi zdarma. Novinkou je také Take Away okénko na přímý prodej z ulice.

Technologické inovace kuchyně zaručí zákazníkovi čerstvost a kvalitu výrobků, ale také usnadní práci i zaměstnancům. Kuchyně je vybavena novými fritézami s úspornějším a kvalitnějším zacházením s fritovacím olejem. Přístroje používají jen tolik oleje, kolik je opravdu nezbytně nutné na přípravu hranolek. A navíc po každém dvanáctém smažení olej automaticky čistí a filtrují. Tím se naprosto eliminují jakékoliv zbytky v oleji a výsledný produkt je ještě kvalitnější.

Uveden do provozu je také zcela nový systém ozonizéru pro odstraňování zápachu a výparů tuků z digestoří, fritéz a grilů. Tento systém rozkládá vzduch v kuchyni a separuje z něj páry z tuků a olejů. Tím je vypouštěný vzduch nejen zbaven vzniklých nečistot, ale také jakýchkoliv vůní a zápachů.

McDonald´s na Václavském náměstí je aktivním členem Sdružení Nového Města pražského, které podporuje podnikání v centru Prahy a usiluje o kultivaci prostředí a zvýšení bezpečnosti.

(tz)

Slovo ke dni

  • Prázdninový čas po celý rok

    Poslední dva roky pozoruji velmi zvláštní fenomén. Týká se přítomnosti v práci. Je to jasné, po covidu se na nás řítí dynamika dosud nevídaná. Nicméně tak nějak se změnil rytmus svátků, volna a dovolených. Vánoční prázdniny dětem sice končí na začátku ledna, ale v mnoha firmách klíčoví lidé do pracovního rytmu vplouvají až v polovině měsíce. Pak přichází 15 dní intenzivní práce. Po ní, od počátku jarních prázdnin, lidé rotují po horách a za stůl usedají přerušovaně až do konce března. Velikonoce odstartují další dovolenkový turnus. A květnové svátky mnozí využijí na odpočinkovou víc než týdenní šňůru. Od poloviny června se dostáváme na vlnu letních dovolených, která ustává až s půlkou září. Až potom se do půlky prosince rozjedou naplno kolečka pracovní aktivity, protože rok se pomalu s tím další schází. A pak je vánoční rádiový klid....

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červen 2025

INZERCE

Partneři

 

Partneři plus:

 

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

predseda 2024

Úřad průmyslového vlastnictví je jedním z nejvíce digitalizovaných orgánů české státní správy 25. duben 2025

Získat patent na unikátní technologii zpracování listí stromů k výrobě ultra tenkých izolačních desek, díky nimž nebude třeba v objektech topit, nebo na využití kopřivy tak, že se znásobí její blahodárné účinky na poškozené kolenní klouby, to by jistě bylo terno. Ukázalo by se, že myšlenek, které dobře poslouží lidstvu, není nikdy dost, a že jsou, převedeny do praxe, stále vítané.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Speciální příloha

titulka web

Otevřít PDF

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto  cmsm105caim200 AVLOGOM3