INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Schenker pozenmi prepravyLogistická společnost DB Schenker představuje nový přepravní most, který až o týden zrychluje pozemní přepravy v Asii. Díky nové síti, která propojuje 23 logistických center ve významných městech a příhraničních oblastech, je zajištěn bezproblémový průběh přeprav, které DB Schenker poskytuje ve spolupráci se zkušenými partnerskými společnostmi.

„Do našeho nového produktu je zahrnuta především Čína a země skupiny ASEAN, tedy Singapur, Malajsie, Thajsko, Barma, Kambodža, Vietnam a Laos,” popisuje Dr. Thomas Lieb, předseda představenstva DB Schenker Logistics. „Tyto státy patří mezi nejrychleji se rozvíjející ekonomiky světa. Pro další růst je nezbytné umět překonávat hranice a vycházet vstříc přáním našich zákazníků,” dodává.

V předchozích letech v asijských přepravách dominovala námořní doprava, přestože spojení z Penangu v Malajsii do Šanghaje trvá zhruba dva týdny. Letecky je možné tuto vzdálenost realizovat za dva dny, náklady na přepravu jsou však mnohonásobně vyšší. Kamión ujede tuto trasu za méně než týden a v porovnání s leteckou přepravou je cena výrazně nižší. Odborníci DB Schenker navíc zajistí rychlé a bezproblémové celní odbavení na hraničních přechodech.

DB Schenker používá pro pozemní přepravu v Asii speciální návěsy se vzduchovým odpružením, které jsou vhodné i pro citlivé a cenné elektronické zboží. Bezpečnost zásilek je zajišťována pomocí kamer, alarmů, GPS tracking nebo eskorty. Kontrolní střediska jsou v provozu 24 hodin denně 7 dní v týdnu a všechna jsou integrována do globální sítě DB Schenker. Společnost má v asijsko-pacifické oblasti více než 50 let zkušeností a zaměstnává zde na 400 pobočkách ve 20 různých zemích přes 13 000 zaměstnanců.

 Profil DB Schenker

DB Schenker patří mezi přední světové poskytovatele integrovaných logistických a spedičních služeb. Realizuje mezinárodní toky zboží formou silniční, železniční, letecké a námořní přepravy. Je specialistou v poskytování komplexních logistických řešení, která organizují celý dodavatelský řetězec od přeprav, skladování a distribuce až po řízení toku informací. Kromě toho nabízí inovační řešení, individuální přístup, vysokou profesionalitu a spolehlivost. Disponuje širokými možnostmi světového know-how a technickým, technologickým i kapitálovým zázemím.

Globální síť DB Schenker zaměstnává přes 91 tisíc spolupracovníků ve 130 zemích, to umožňuje organizovat přepravu zboží po celém světě. DB Schenker je součástí německého koncernu Deutsche Bahn a zahrnuje divizi logistiky DB Schenker Logistics a divizi železniční nákladní dopravy DB Schenker Rail.

V České republice má DB Schenker prostřednictvím Schenker spol. s r. o. silné zastoupení – 800 kvalifikovaných spolupracovníků na 17 pracovištích po celé České republice. Svým zákazníkům nabízí partnerství založená na úzké spolupráci, kvalitních službách a vzájemné důvěře. Firma dbá o lokální podporu aktivit společenské zodpovědnosti a o ochranu životního prostředí a zdrojů. Podle žebříčku Czech Top100 patří společnost DB Schenker mezi 150 nejvýznamnějších firem v České republice.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3