INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Až 325.000 korun si mezi sebou mohou rozdělit nadaní studenti techniky. Společnost AGC Automotive Czech z Chudeřic na Teplicku, největší evropský výrobce autoskel, pro ně vyhlásila 2. ročník soutěže Technowizz.

Do letošního ročníku se mohou přihlásit studenti technických oborů z Ústeckého, Libereckého a Karlovarského kraje a okresů Kladno, Mělník a Rakovník. Do soutěže je možné se přihlásit do 31. října a to zasláním jednoduché příhlášky. Kompletní informace je možné najít na stránce www.technowizz.cz.

Ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý: „Průmysl a zruční a technicky uvažující pracovníci to je už od 19. století velká deviza naší země. Průmysl je tu stále a rozvíjí se, ale pracovníci jakoby se vytráceli. I my patříme mezi firmy, které se bez nadaných a zručných lidí s vystudovanými technickými obory neobejdeme. Uplatnění přitom najdou nejen v samotné výrobě, ale také při zavádění inovací, kterým se dlouhodobě věnujeme. To je také jedním z důvodů proč již druhý rok pořádáme soutěž Technowizz. Chceme motivovat a podchytit mladé talenty z technických středních škol.“

Do soutěže Technowizz se mohou přihlásit studenti všech ročníků strojních nebo elektrotechnických oborů středních škol z vybraných regionů. Může přitom jít o školy soukromé i veřejné. „Soutěžící si mohou vybrat jedno z pěti témat, které zpracují. Soutěžit mohou jednotlivci nebo dvou až tříčlenné týmy,“ vysvětlil Luděk Steklý.

Zajímavá je i finanční odměna pro vítěze. Vítězní jednotlivci nebo členové týmů v rámci jednotlivých témat dostanou jako odměnu 10.000 korun, jejich školy pak na technické vybavení dalších 30.000 korun. Garanti studentů nebo týmů pak obdrží po 5.000 korun. Celkem si tak mezi sebou autoři vítězných řešení zadaných témat mohou rozdělit až 325.000 korun.

AGC Automotive Czech soutěž financuje prostřednictvím svého Dárcovského fondu AGC, který spravuje Ústecká komunitní nadace. Ta má na starost organizační záležitosti soutěže. „Přihlášky si mohou zájemci stáhnout na webu naší nadace www.komunitninadace.cz nebo na www.technowizz.cz a vyplněné poslat na náš email do 31. října. Zadání je nutné zpracovat do konce ledna příštího roku. S vyhlášením výsledků počítáme koncem března,“ uvedla Kateřina Valešová z Ústecké komunitní nadace.

Dárcovský fond AGC Automotive Czech není jedinou aktivitou firmy na podporu technického vzdělávání. Firma dlouhodobě podporuje také vysokoškolské vzdělávání technického směru. Spolupracuje například s UJEP v Ústí nad Labem, ČVUT v Praze nebo TUL v Liberci. Například právě této univerzitě AGC přispěla na vývoj studentské formule.

(tz)

 

AGC Automotive Czech v Chudeřicích na Teplicku je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Ročně vyrobí přes 30 milionů kusů autoskel. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Skupina, která je dvojkou na trhu, se chce postupně stát největším výrobcem automobilových skel v Evropě. V současné době skupina AGC dodává skla pro všechny významné světové značky automobilů, jako Bentley, Porsche, Mercedes, Audi, BMW, Toyota, Volkswagen, Škoda, GM, FORD, Renault, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3