INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

aa0Studenti čtyř středních technických škol se přihlásili do druhého ročníku soutěžě Technowizz. Soutěž vyhlašuje chudeřická společnost AGC Automotive Czech, největší evropský výrobce automobilových skel, ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací.

Je určena studentům 2. a 3. ročníků středních škol Ústeckého, Libereckého a Karlovarského kraje a okresů Kladno, Mělník a Rakovník. Jejím cílem je motivovat technicky nadané mladé lidi.

Generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý: „Naším cílem je podpořit zájem mladých lidí o techniku, na které stojí celé naše hospodářství. Jde o druhý ročník soutěže, jsme proto rádi, že se přihlásilo více škol než loni. Letos jsme studentům připravili pět témat k řešení, ze kterých si mohli jedno vybrat. Přihlášené studenty nakonec oslovila tři z nich. Jak se s úkoly vyrovnají, budeme vědět do konce ledna.“

V soutěži se utkají studenti ze čtyř středních škol. Ze SOU a SOŠ Kladno Dubská, SPŠ technické Jablonec nad Nisou a Střední školy AGC Teplice přišly vždy dvě přihlášky, ze SPŠ a VOŠ Chomutov jedna. Řešení témat musejí studenti poslat do konce ledna, příštího roku, výsledky budou vyhlášeny v březnu.

„Než se studenti do řešení úkolů pustí, setkáme se s nimi u nás v Chudeřicích. Soutěžící budou mít možnost prohlédnout si naše výrobní prostory a také se podrobněji informovat o průběhu soutěže a o jednotlivých tématech,“ doplnil ještě Luděk Steklý.

Studenti se musí „poprat“ například s návrhem elektrického ovládání pohybu kamery pro kontrolu prasklého síta nebo navrhnout zařízení kontroly konektoru po napájení. Dalším z vybraných úkolů je navržení řešení na zvýšení čitelnosti bezpečnostního značení.

Cílem soutěže Technowizz je podchytit a motivovat technicky zdatné studenty. Pro vítěze jsou připraveny zajímavé finanční odměny. Každý z autorů vítězných řešení jednotlivých témat získá 10.000 korun, jejich školy pak dalších 30.000 korun na technické vybavení. Garanti studentů nebo studentských týmů pak obdrží po 5.000 korunách. AGC Automotive Czech soutěž financuje prostřednictvím svého Dárcovského fondu AGC, který spravuje Ústecká komunitní nadace.

Dárcovský fond AGC Automotive Czech není jedinou aktivitou firmy na podporu technického vzdělávání. Firma dlouhodobě podporuje také vysokoškolské vzdělávání technického směru. Spolupracuje například s UJEP v Ústí nad Labem, ČVUT v Praze nebo TUL v Liberci. Například právě této univerzitě AGC přispěla na vývoj studentské formule.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích na Teplicku je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Ročně vyrobí přes 30 milionů kusů autoskel. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Skupina, která je dvojkou na trhu, se chce postupně stát největším výrobcem automobilových skel v Evropě. V současné době skupina AGC dodává skla pro všechny významné světové značky automobilů, jako Bentley, Porsche, Mercedes, Audi, BMW, Toyota, Volkswagen, Škoda, GM, FORD, Renault, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Více informací o soutěži na www.technowizz.cz nebo www.komunitninadace.cz 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3