INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

OKHE ONE 80 03Český trh s tepelnými čerpadly a ohřívači vody letos obohatí dvě novinky společnosti Družstevní závody Dražice, člena skupiny NIBE, které naplňují moderní požadavky na efektivní vytápění a ohřev vody v obytných budovách. Firma právě zahájila výrobu elektrického plochého ohřívače vody OKHE ONE.

Výrobek je vhodný do malých a úzkých prostor a slouží tak jako adekvátní náhrada plynového ohřívače vody. Spolu s ním uvedla na trh tepelné čerpadlo systému vzduch-voda NIBE F2040-6, které charakterizuje vysoká účinnost, jednoduchá instalace a energetická třída A+++.

Družstevní závody Dražice mají za sebou více než 60letou historii výroby ohřívačů vody. V posledních 10 letech se navíc věnují exkluzivnímu dovozu švédských tepelných čerpadel NIBE, jejichž obliba v českých domácnostech stále stoupá. „Ve zvyšující se poptávce po environmentálně šetrných zařízeních na vytápění a ohřev vody se odráží dlouhodobý vývoj v Evropě směřující k výstavbě budov s téměř nulovou spotřebou energie. Daný trend se spolupodílel na velmi dobrých ekonomických výsledcích, kterých jsme dosáhli v loňském roce - např. na prodeji rekordního počtu více než 2 350 ks tepelných čerpadel NIBE. Na ty plánujeme letos navázat a věnovat se nejen investicím a modernizaci, ale také rozšiřovaní portfolia o zajímavé novinky. Jako první představujeme ohřívač vody OKHE ONE a tepelné čerpadlo NIBE F2040-6,“ komentuje Karel Pacourek, generální ředitel Družstevních závodů Dražice.

Do omezených prostor

Elektrický ohřívač vody OKHE ONE (v typech 30-120) je určený k akumulačnímu ohřevu vody pomocí keramického topného tělesa. To ovládá termostat, na kterém lze plynule nastavit požadovanou teplotu (v rozsahu 5 0C až 74 0C), po jejímž dosažení se ohřev automaticky přeruší. Nový bojler je uzpůsobený pro instalaci v místech, kam není možné umístit standardní bojler. Jeho hloubka totiž dosahuje pouhých 300 mm a své využití tak nalezne v malé koupelně nebo kuchyni. „OKHE ONE je díky svým rozměrům a jedinečným vlastnostem možnou alternativou k tradičnímu plynovému ohřívači vody. Díky vysokému elektrickému krytí IP44 je možné ho umístit v blízkosti odběrných míst (např. u vany nebo v kuchyňské lince) a montovat ho lze přímo na stěnu, svisle, vodorovně nebo s univerzálním dražickým závěsem. Tato novinka navíc disponuje vylepšeným keramickým topným tělesem o výkonu 2 kW a polyuretanovou izolační pěnou s nadouvadly, které výrazně prodlužují její životnost a zaručují nízké tepelné ztráty a minimální provozní náklady,“ vysvětluje Lukáš Formánek, technický ředitel Družstevních závodů Dražice, a dodává: „Nedílnou součástí bojleru OKHE ONE 30-120 je rovněž nový kapilární termoindikátor, antikorozní vrstva a unikátní koncept dvou nádob umožňující rychlý ohřev vody. Jeho vývojem jsme se zařadili mezi několik předních evropských výrobců, kteří dokázali tento produkt přivést do sériové výroby.“

NIBE F2040 6 male

Nový úsporný zdroj vytápění pro rodinné domy

Tepelné čerpadlo systému vzduch-voda NIBE F2040-6 rozšiřuje produktovou řadu NIBE F2040, která dosud zahrnovala pouze varianty o výkonu 8, 12 a 16. Nové zařízení splňuje požadavky na vytápění budov s tepelnou ztrátou 2 až 6 kW, a je proto ideální pro použití v nově realizovaných rodinných domech a menších komerčních objektech. „Danému účelu jsou uzpůsobeny i jeho kompaktní rozměry, originální design odlišný od vzhledu ostatních modelů řady F2040 a především jednoduchá instalace,“ konstatuje Jiří Sedláček, ředitel prodeje NIBE Energy Systems CZ, a pokračuje: „Tepelné čerpadlo NIBE F2040-6 disponuje kompresorem s plynule řízeným výkonem, který se vždy přizpůsobí aktuální potřebě tepla a výrazně tak snižuje provozní náklady. Jeho součástí je rovněž praktická vana pro odvod kondenzátu a antivibrační spoje, jež zamezují možnému přenosu hluku a vibrací do otopné soustavy. Po propojení s vnitřní systémovou jednotkou VVM nebo regulátorem SMO, jež přispívají k optimalizaci jeho účinnosti a dosažení maximálních úspor, proto vzniká velmi efektivní zařízení pro vytápění, chlazení či ohřev vody s energetickou třídou A+++ a sezónním topným faktorem SCOP až 4,8.“

O společnosti Družstevní závody Dražice a skupině NIBE

Družstevní závody Dražice, člen skupiny NIBE, jsou největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Své výrobky s jedinečným systémem topných keramických těles vyvážejí do 40 zemí celého světa. V Česku mají více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900. Ohřívače vody pod značkou DZ Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se firma stala součástí švédské společnosti NIBE Industrier AB, která má tři divize. Jednou z nich je NIBE Climate Solutions, která dodává výrobky pro vytápění, ohřev vody a ventilaci pro domácnosti i průmyslové objekty. Do této divize spadají tepelná čerpadla NIBE, jejichž výhradním dodavatelem pro Českou republiku a Slovensko je společnost Družstevní závody Dražice.
Základní činností společnosti DZ Dražice je výroba a prodej ohřívačů vody a akumulačních nádrží. Jedná se o modely v provedení svislém, vodorovném, stacionárním, elektrickém a kombinovaném v objemech od 5 l do 1000 l. Dále pak vyrábí nepřímotopné stacionární zásobníky vody o objemech od 100 l do 2000 l. DZ Dražice nabízí rovněž hybridní ohřívače vody, které lze napojit na elektřinu ze sítě i na fotovoltaické panely. Neméně důležitým předmětem činnosti je i výroba zásobníků vody s nepřímým ohřevem pro výrobce plynových kotlů. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou.
Cílem DZ Dražice je upevnit vedoucí postavení na trhu s bojlery v České republice a posílit svou pozici mezi nejlepšími evropskými firmami v oboru. Společnost stojí na pevných základech, kterými jsou dlouholetá tradice, vysoká kvalita produktů, nadstandardní služby zákazníkům a zodpovědnost společnosti vůči životnímu prostředí.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3