INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

MICHBěhem mezinárodního autosalonu v Ženevě představila firma Michelin inovativní sportovní pneumatiku MICHELIN Pilot Sport 4 SUV pro vysokovýkonné vozy SUV. Pneumatika bude k dispozici v 53 rozměrech s průměrem od 17 do 22 palců a může být použita na různých typech vozidel.

Uplatní se na 4x4, kompaktních vozech, vozidlech střední velikosti a prémiových či sportovních vozech. MICHELIN Pilot Sport 4 SUV má homologace například na Volvo, Jaguar, Mercedes, Porsche a Land Rover.

Cílem vývojových techniků Michelinu bylo vytvořit sportovní pneumatiku pro SUV vozy, nikoli pneumatiku SUV se sportovním charakterem. Výsledkem je pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, která je vhodná pro těžší vozidla s vyšším těžištěm, než je typické u standardních sportovních vozů, protože se dokáže vypořádat s většími příčnými a odstředivými silami. Výrobce zdůrazňuje, že tato pneumatika, vyrobená ve spolupráci s výrobci vozidel, změní způsob vnímání vysokovýkonných pneumatik pro prémiová a sportovní SUV. MICHELIN Pilot Sport 4 SUV zajišťuje požitek při jízdě vozem SUV, a přitom zaručuje bezpečnost na suchém a mokrém povrchu a v porovnání s konkurenčními produkty také větší odolnost. Michelinu se podařilo skloubit všechny tyto vlastnosti pomocí technologií, které jsou užívány v motoristickém sportu.

Asymetrický dezén

Nová pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV vyniká vysokou přilnavostí díky využití asymetrického vzoru běhounu: vnější část je vyvinuta pro jízdu na suchém povrchu, zatímco vnitřní část je určena pro jízdu na mokré silnici. Pneumatika má novou směs pryže s inovativními (funkčními a hybridními) elastomery1 a silikou. Drážky byly navrženy tak, aby zajišťovaly větší tuhost běhounu a tím i lepší boční přilnavost. Pro přesnější jízdní reakce využívá běhoun technologii dynamické odezvy Dynamic Response, která spočívá ve zpevňujícím hybridním pásu z aramidu a nylonu.

Pneumatika s vysokou odolností

MICHELIN Pilot Sport 4 SUV se vyznačuje také vysokou odolností díky tuhým dezénovým blokům a dvouvrstvé kostře s vysokou hustotou, která snižuje pružnost pneumatiky. V tomto ohledu je třeba zdůraznit, že pneumatika byla vyvinuta tak, aby zajišťovala požitek z jízdy v bezpečných podmínkách a s minimální hlučností.

Premium Touch Design: atraktivní vzhled SUV vozů

Bočnice pneumatiky MICHELIN Pilot Sport 4 SUV je vyrobena s využitím technologie Michelin Premium Touch, která používá kontrastní loga a značení v sametové povrchové úpravě. Většina luxusních a sportovních SUV má hliníkové ráfky s velkým průměrem, což je důvod, proč mají pneumatiky MICHELIN Pilot Sport 4 SUV chránič, který zabraňuje náhodnému poškození ráfku při jízdě městem.

Číslo 1 v nezávislých testech

Přestože pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV vstoupila na trh teprve nedávno, získala již první místo ve své kategorii. V testech uskutečněných nezávislou německou organizací TÜV SÜD předčila pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV šest svých konkurentů z hlediska několika klíčových vlastností.

Bezpečná pneumatika s dlouhotrvajícími výkony – vítěz testu v brzdění na suchém (1) a mokrém (2) povrchu

Pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV překonala konkurenční produkty v brzdění na suchém a mokrém povrchu. Testy uskutečněné organizací TÜV SÜD prokázaly, že na suchém povrchu má pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV o 1,8 metru (1) kratší brzdnou dráhu, než je průměrný výsledek konkurenčních pneumatik

Na mokrém povrchu je brzdná dráha nových pneumatik MICHELIN Pilot Sport 4 SUV o 3,15 metru (2) kratší, než je průměrný výsledek konkurenčních pneumatik. Rozdíl se ještě zvyšuje při porovnání výsledků u opotřebených pneumatik (2) – v takovém případě zabrzdí pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV o 5,2 metru dřív, než je průměrný výsledek u konkurentů.

V roce 2019 bude nová pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV k dispozici v 53 rozměrech s průměrem od 17 do 22 palců.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3