INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

msv1Veletrh Transport a Logistika se společně s MSV koná každé dva roky. Nabídka dopravních a logistických řešení na veletrh průmyslových technologií logicky navazuje a letos svou šíří potvrzuje, že význam oboru stále roste. Přihlášeny jsou firmy z 12 zemí, vedle evropských států mezi nimi nechybí Čína a Taiwan.

Rozšířená prezentace IT řešení pro logistiku

Firmy s nabídkou specializovaného softwaru a IT řešení pro logistiku se v Brně prezentují většinou jen v lichých letech a letos je navíc ohlášena řada nováčků. Čekají se novinky pro digitalizované provozy a stále žádanější oblast štíhlé výroby neboli lean production. Z tradičních vystavovatelů se hlásí například Beewatec, Enprag, Geolean nebo Trilogiq.

Velká pozornost bude opět věnována RFID systémům, které tvoří jeden ze základních pilířů digitalizace a Průmyslu 4.0. Umožňují podnikům zefektivnit výrobu, snadno identifikovat objekty a sledovat jejich digitální stopu. Od dodávek dílčích komponentů firmy pokročily k nabídce kompletních řešení zahrnujících hardware, řídicí systémy, software i integraci do podnikových ERP systémů. Návštěvníkům to předvede například společnost Turck Vilant Systems, která patří k předním RFID integrátorům a předvede nové možnosti, jak pomocí této technologie zefektivnit výrobu, snadno identifikovat objekty a sledovat jejich digitální stopu.

Množství nových vystavovatelů

Na veletrhu Transport a Logistika se představí hodně tuzemských a hlavně zahraničních nováčků, jejichž expozice určitě budou stát za návštěvu. Kivnon Slovakia patří do španělského koncernu Kivnon Logistika, který vyvíjí, vyrábí a distribuuje technologie automaticky naváděných vozíků AGV určených pro interní logistiku výrobních firem. Vozíky mohou být naváděné přes laserovou navigaci, magnetickou pásku, radiokomunikaci nebo WiFi a jsou schopné převážet materiál o hmotnosti od 10 do více než 6 000 kilogramů. Novým vystavovatelem je rovněž britská firma Palletower, která patří ke světovým lídrům v oblasti skladovací techniky. Pro svoji další expanzi založila první pobočku v kontinentální Evropě právě v České republice a představení svých obchodník aktivit pro střední a východní Evropu plánuje na veletrhu Transport a Logistika. Premiéru bude mít také globálně působící švédská společnost Weland Solutions AB zastoupená polskou firmou NordLogSys. Dodavatel řešení pro skladování a logistiku nabízí například vertikální zakladače, speciální skladové výtahy, paletové i konzolové regály a výsuvné jednotky.
K nováčkům ročníku se připojí francouzský výrobce manipulační techniky SERAPID – specialista na Rigid Chain Technology (RCT). Na stánku české firmy Püschmann se návštěvníci veletrhu poprvé seznámí s nabídkou spolehlivých řešení pro balení průmyslového zařízení a oceli od německé firmy Axxum. Nový vystavovatel ACCORD PRAHA představí páternosterové regály STOCK&GO, regálové zakladače HUBMASTER a skladovací automatizované systémy značky Ferretto. Na stánku belgického nováčka Carrier Europe uvidíme dopravníky pro přepravu sypkých materiálů. Poprvé budou vystavovat také firmy Echipamente pentru Constructii z Rumunska, německý Santenberg Maschinen Deutschland, slovenský MASKLOGIK a z České republiky ACD Czech, DRAVE Technology, K&K MASCHINENBAU nebo IGA.

Účast tradičních vystavovatelů

Pozornost návštěvníků si samozřejmě zaslouží také firmy, které se veletrhu Transport a Logistika zúčastnily již v minulosti. Bee Interactive je čistě česká společnost, která se původně zabývala vývojem 3D reklamních her a nyní se soustředí na vývoj online aplikace pro plánování nakládky. Její software pomáhá spočítat optimální rozmístění nákladu v nákladovém prostoru. Výsledný plán naložení je zobrazen v plně interaktivním 3D náhledu, podobně jako v počítačové hře. Zákazník si může prohlížet umístění položek v kterémkoli místě návěsu i s možností detailního přiblížení. Stejně jednoduché je zobrazení rozložení hmotnosti na osách nebo dokonce na jednotlivých kolech nákladního vozu.

Chybět nebude ani společnost Trilogiq CZ, která navrhuje, staví a instaluje modulární trubkové řešení pro široké použití v různých průmyslových sektorech. Letos chce návštěvníky zaujmout mj. využitím autonomního robota. Nepřehlédnete ani expozici firmy Linde Material Handling s moderními robotickými vozíky, které jsou naváděné laserem v neviditelném spektru záření, takže nepotřebují pro své vedení již žádné další prvky jako vodící kolejnice nebo indukční vedení v podlahách.

Návštěvníci dále uvidí expozice společností KNAP Industrietechnik a Convoi, které nabízejí dopravní zařízení ojedinělých rozměrů pro montáž technologií do nových prostor, dopravu a stěhování velkých strojů nebo dokonce celých továren. V expozici KNAP Industrietechnik se návštěvníkům představí dva samohybné modulové podvalníky, které slouží k přepravě břemen o váze až 556 tun, a nový systém hydraulických věží ke zvedání břemen o hmotnosti až 1 000 tun. Prezentovat se budou i tradiční významní vystavovatelé Interroll, Denios či Wanzl.

GABEN PACKAGING LIVE: Balicí linka v novém stylu

Tradiční doprovodný program Mezinárodního strojírenského veletrhu přichází letos do pavilonu A2 v inovované formě. Pod názvem GABEN PACKAGING LIVE se představí nejen jiné balené produkty, ale také noví partneři a celkově jiný koncept expozice. „Bude působit jako jeden velký open space s posezením v kavárně v designovém nábytku,“ prozradila organizátorka projektu Michaela Zachová z agentury Equicom. „Vyšli jsme tak vstříc přáním našich partnerů, aby při komentovaných ukázkách linky působila expozice jako jeden společný celek. Podařilo se nám navázat spolupráci s designérským studiem TOKA,“ doplnila. Baleným produktem budou letos nápoje KOFOLA. Ty se pak budou v krabicích Thimm distribuovat do vybraných transfúzních stanic jako poděkování a podpora pro dárce krve.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3