Obyvatelé Lhotky na Praze 4 mohou od 21. listopadu nakupovat v novém supermarketu SPAR. Moderní prodejna v jednopatrové novostavbě nabízí na prodejní ploše 980 m2 více než 8 000 položek. V souladu se strategií společnosti SPAR ČOS tvoří přes polovinu nabízeného zboží čerstvý sortiment s důrazem na nabídku pečiva, mléčných výrobků, uzenin, masa, sýrů, lahůdek, ovoce a zeleniny.
Největší alternativní dodavatel elektřiny, společnost CENTROPOL ENERGY v příštím roce sníží ceny elektřiny. Pro koncové zákazníky cena silové elektřiny klesne v řádu několika procent. Nové ceníky firma zveřejní nejpozději 1. prosince, jak stanovuje zákon.
Společnost U1 se specializuje zejména na netypické administrativní a komerční prostory, kde je kladen důraz především na design v kombinaci s funkčností a kvalitou. U1 má velmi silné know-how zejména při vybavování interiérů IT společností. Slyšeli jste někdy výraz „zařízení interiéru v googlovském stylu"? To je přesně to, co U1 firmám dodává - vytváří kreativní pracovní prostředí s dostatečným množstvím relaxačních zón a odpočinkových místností.
Moderní podnikové informační systémy musí být schopny vyhovět všem společnostem. Důkazem budiž implementace systému PREMIER ve společnosti CTR group s širokým záběrem činností.
Myšlenka produkovat čistý ovocný mošt vznikla v roce 2011 jako reakce na stále stoupající podíl „nepravých" potravin v obchodech a na znehodnocování jména výrobců kvalitních surovin a produktů v zemědělské prvovýrobě. Zároveň se snahou nabídnout kvalitní potravinu zdravě uvažujícím lidem. Mošty vyrábí společnost TOKO AGRI a.s. v provozovně v Rudicích u Uherského Brodu pod obchodní značkou Ovocňák.
Plzeňská Škoda Electric dodá třináct nových velkokapacitních trolejbusů pro maďarské město Szeged. První trolejbus má Škoda Electric dodat v květnu příštího roku, dodávka celé série potrvá až do roku 2014. Hodnota kontraktu je více než 250 milionů korun. Dopravní podnik pokryje asi 85 procent z evropských fondů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...