Ať už rádi vaříte, pečete, dusíte či smažíte anebo jen rádi jíte, neměli byste si nechat ujít kulinární akci roku! Konat se bude v pražských Letňanech 25. května.
V uplynulých dvou letech příležitostí k setkávání nebylo tolik jako v minulosti. Z našich diářů vymizela řada termínů vyhrazených pro pobyt na dvoudenní konferenci, několikadenním školení nebo náročném komorním obchodním jednání. Přestože byla řada pandemických opatření nedávno zrušena, návrat firemních akcí na scénu kongresové turistiky neproběhl tak velkolepě, jak by si mnozí přáli. Přesto si v některých českých hotelích na obsazenost v tomto směru nemohli stěžovat.
Žďárský TOKOZ představil novou verzi svého unikátního mechatronického systému ePRO 1.4., který kombinuje elektronickou správu přístupů spolu s extrémní mechanickou odolností. Jediný český mechatronický systém, který nepotřebuje přívod elektrické energie nově díky mobilní aplikaci umožňuje dálkovou správu přístupů i nastavení klíčů. Aplikace byla vyvinuta stejně jako celý systém ve spolupráci s brněnským VUT. Zájem o novou verzi ePRO už projevily firmy nejen z Evropy, ale i v Africe či na Arabském poloostrově, což TOKOZu otevírá nové příležitosti a trhy.
Utečte vysokým cenám za energie i závislosti na plynu. Jednou z šikovných řešení je tepelné čerpadlo.
Jak vypadají nejmodernější kancelářské budovy a kam směřují hlavní trendy? Ekologie a moderních technologií jsou a budou plné. Navíc stále větší roli hrají veřejné prostory, které vytvářejí.
Co by se ještě dalo vylepšit na osvědčených cylindrických vložkách, zámcích, závorách a petlicích, řeknete si. Mnoho, zní překvapivá odpověď. I v oboru zabezpečení objektů se totiž propojily mechanické systémy s elektronikou. V tom spočívá současnost a budoucí rozvoj značky TOKOZ, jak naznačil Petr Neuvirt, obchodní ředitel společnosti TOKOZ a.s. ve Žďáru nad Sázavou.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...