INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Včera se odehrálo slavnostní předání cen FM Awards za rok 2011 a speciální ocenění za Počin roku udělila odborná porota publikaci Retail Book. Poprvé v historii udílení cen byla oceněna kniha. „Věděli jsme, že českému a slovenskému trhu chyběl komplexní přehled o shopping centrech a retailu. Proto jsme se rozhodli vydat publikaci, která by tato data zpřístupnila odborné i široké veřejnosti," uvedla autorka celé myšlenky Pavlína Hajnová, CEO skupiny Centers.

Co bylo hlavním cílem vydání Retail Booku?

PH: Bohužel se na trhu občas setkáváme s přemrštěnými cenami za analýzy a průzkumy v této oblasti, i přesto že to jsou vlastně veřejné informace. Chtěli jsme tedy zpřístupnit komplexní souhrn informací – mapy, seznamy a detailní informace o každém existujícím i plánovaném shopping centru, retail parku, velkoformátové prodejně či obchodních sítí.

Jaké jsou přínosy publikace?

PH: Všichni mohou lépe mapovat trh - subdodavatelé služeb či nájemci mohou například lépe stanovit své tržní podíly, developeři snadněji poznají svoji konkurenci a zástupci měst uvidí i za hranice svého katastru. Publikace je vhodná i pro studenty, kteří z ní mohou čerpat například údaje o vývoji obchodních stezek a obecně obchodu od první republiky až do současnosti.

Byl sběr dat náročný?

PH: Statistická data byla sbírána v průběhu celého jednoho roku. Neodborně řečeno, náš tým opravdu osobně navštívil a prozkoumal každé české a slovenské město nad 10 000 obyvatel a hledal zde stávající objekty, volné pozemky, zkoumal, kam lidé chodí nakupovat a proč.

Co chystáte dál?

PH: Na základě ohlasu na Retail Booku vzniká Office Book, seznam velkých kancelářských budov, průmyslových a logistických parků doplněný například o statistická data přepravy, mezd apod. Všemi očekávané je však překlopení databáze nemovitostí a firem do elektronické podoby. Na stránkách www.centers.cz bude od března příštího roku spuštěn v evropském kontextu naprosto unikátní portál shromažďující veškeré informace o realitním trhu v ČR a SR.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3