INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Počet vyhlášených osobních bankrotů v srpnu dosáhl 1 410 případů, o 218 méně než v srpnu letošního roku. Také počet návrhů na osobní bankrot se oproti předchozímu měsíci snížil, o 296 případů na celkem 1 754 návrhů. Firemních bankrotů bylo v září vyhlášeno 308, o 22 méně než v srpnu. Nejvíce firemních bankrotů zaznamenalo odvětví služeb, které vede také v počtu firemních bankrotů za posledních 12 měsíců. Nejrychlejší meziroční nárůst bankrotů je v odvětví zemědělství a stavebnictví. Vyplývá to z aktuální analýzy společnosti CCB – Czech Credit Bureau.

V září bylo vyhlášeno 308 firemních bankrotů, o 22 méně než v srpnu letošního roku. Meziměsíčně se snížil jak počet bankrotů obchodních společností (o 3 případy), tak i počet bankrotů fyzických osob podnikatelů (o 19 případů). „Počet firemních bankrotů koncem roku bude pravděpodobně již druhým rokem vyšší než maximální hodnoty z přelomu tisíciletí. Podíl bankrotů fyzických osob podnikatelů za devět měsíců letošního roku dosahuje již 61 % celkového počtu firemních bankrotů a jsou to právě tyto bankroty, které rychle zvyšují jejich celkový počet," odhadla vedoucí analytického oddělení CCB – Czech Credit Bureau Věra Kameníčková.

Také počet podaných návrhů na bankrot se snížil. V září bylo podáno 604 návrhů na bankrot firem, a to je o 153 návrhů méně než v srpnu.

Nejvíce firemních bankrotů bylo v září vyhlášeno v Praze a v Moravskoslezském kraji (shodně po 54 bankrotech). Nejméně pak opět ve dvou krajích, a to v Karlovarském a v kraji Vysočina (shodně po 5 bankrotech).

Nejvíce bankrotů obchodních společností bylo v září vyhlášeno v odvětví služeb (39 případů), nejméně pak v odvětví zemědělství. Za posledních 12 měsíců bylo nejvíce bankrotů vyhlášeno opět v odvětví služeb (407 případů) a v odvětví obchod a pohostinství (404 bankrotů). Meziročně se však nejrychleji počet bankrotů obchodních společností zvýšil v odvětví zemědělství a stavebnictví.

Osobní bankroty v září 2012

V září bylo vyhlášeno 1 410 osobních bankrotů, což je o 218 bankrotů méně než v srpnu letošního roku. Ve srovnání se zářím loňského roku to však bylo o 423 bankrotů více. „Za devět měsíců letošního roku bylo vyhlášeno 12 392 osobních bankrotů, což je o 803 bankrotů více než za celý loňský rok," uvedla Věra Kameníčková.

Počet návrhů na osobní bankrot byl v září ve srovnání se srpnem nižší, a to o 296 návrhů. Bylo podáno 1 754 návrhů na osobní bankrot, což je nejnižší hodnota za jeden měsíc od začátku letošního roku.

V září bylo nejvíce osobních bankrotů vyhlášeno v Ústeckém kraji (198 případů) a pak s odstupem v Plzeňském kraji (138 případů). Nejméně osobních bankrotů bylo vyhlášeno v Libereckém kraji (34 případů) a v kraji Vysočina (40 případů).

Webové odkazy: www.creditbureau.cz, www.crif.com

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3