INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
IDC jménem společnosti IFS provedla celosvětovou studii, která odhaluje, jak mohou podniky zásluhou implementace ERP systémů dosáhnout trvalé návratnosti investic. Průzkum, do kterého se v rámci rozhovorů zapojili zákazníci společnosti IFS po celém světě, ukázal, že za nejdůležitější faktor je považována transparentnost podnikání. Hned za ním následovala efektivní infrastruktura, lepší přístup k datům a lepší vztahy se zákazníky.

Studie vychází z rozhovorů s výkonnými pracovníky sedmi společností, jež implementovaly IFS Aplikace ve Spojených státech, Velké Británii, Austrálii, Polsku, Španělsku, Norsku a Nizozemsku.

Podle společnosti IDC více než 60% organizací využívá starší systémy, které sice mohou podpořit každodenní obchodní aktivity, ale rozhodně neposkytují dostatečnou transparentnost podnikání, nedokážou zohlednit změny v procesech a dostatečně nepodporují automatizaci. Zvýšit přehlednost a rozšířit podnikání na mezinárodní úroveň je prostřednictvím těchto starších systémů velmi náročné. V organizacích, které zavedly IFS Aplikace jako jediné, plně integrované řešení, zaznamenala společnost IDC tyto výsledky:

• Transparentnost podnikání. 89% dotázaných uvedlo možnost zviditelnit činnosti vykonávané v rámci celé organizace všem podílníkům jako nejdůležitější přínos implementace komplexního podnikového IT řešení.

• Jednotná infrastruktura. 75% respondentů uvádí jako nejdůležitější jedinou centrální aplikační platformu, díky níž jsou eliminovány problémy, které přináší provoz několika různých systémů.

• Přístup k podnikovým datům. 68% upřednostňuje lepší přístup k datům, který jim umožňuje rychlejší rozhodování na všech úrovních ve společnosti.

• Vztahy se zákazníky. Více než polovina dotázaných – 58% hodnotí jako nejdůležitější aspekt plně integrovaného ERP řešení lepší přehled o vztazích se zákazníky a tím i možnost lépe a rychleji reagovat na jejich požadavky.

„Je velmi zajímavé sledovat, že výhody implementace plně integrovaného řešení převažují nad vnímanými obtížemi, zejména s ohledem na skutečnost, že tisíce organizací stále lpí na starých systémech," řekl Anders Munk Ebbesen, Research Manager, IDC Nordic. „Výhody odhalené v této studii jsou tématem k zamyšlení pro všechny pracovníky IT s rozhodovací pravomocí, kteří zvažují změnu podnikového softwaru."

„Tato studie je jasným důkazem, že implementace plně integrovaného ERP systému by měla být vnímána primárně jako obchodní projekt a nikoli čistě jako IT projekt," konstatoval Dan Matthews, IFS CTO. „Potenciální návratnost investic je jistě dostatečně pádným argumentem pro zavedení podnikově orientovaného přístupu. Ve stále více globalizovaném obchodním světě je přístup ke všem procesům a transakcím a jejich kontrola prostřednictvím jediného systému důležitou konkurenční výhodou."

O společnosti IDC

International Data Corporation (IDC) je přední světová společnost zabývající se průzkumy trhu, poradenstvím a organizací odborných konferencí se specializací na trhy informačních a komunikačních technologií a spotřební techniky. Společnost IDC pomáhá odborníkům z oblasti IT, vedoucím pracovníkům a investorům přijímat rozhodnutí založená na faktech související s nákupem technologií a obchodní strategií. Přes 1 000 analytiků ze společnosti IDC poskytuje globální, regionální i místní odborné poradenství v oblasti technologií, tržních příležitostí a trendů ve více než 110 zemích světa. Společnost IDC již přes 47 let nabízí strategický přehled, který pomáhá klientům dosáhnout klíčových cílů jejich podnikání. IDC je součástí skupiny IDG, přední světové společnosti zabývající se publikační činností, výzkumem trhu a organizováním odborných konferencí.

Další informace o společnosti IDC najdete na www.IDC.com

O této studii

Studie IDC shrnuje poznatky sedmi případových studií. Rozhovory proběhly ve společnostech Visy Paper (Austrálie), BW Offshore (Norsko), Willamette Valley Co (USA), Hertel Sealings (Nizozemsko), Vitec Videocom (Velká Británie), Powen Wafapumps (Polsko) a Grupo Farmasierra (Španělsko). Společnost IDC získala ve všech společnostech přístup k pracovníkům s hlavní rozhodovací pravomocí v souvislosti s IT, se kterými poté během ledna a února 2012 uspořádala několik telefonických rozhovorů. Do sedmi případových studií se zapojili zástupci středních a velkých společností, které implementovaly řešení od společnosti IFS.


(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3