INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Eurozóna se podle nejnovějších dat začíná dostávat z recese, ovšem tyto dobré zprávy nemusí mít dlouhého trvání. Napříč státy eurozóny je stále patrné napětí, protože se snaží vyřešit budoucnost svého bankovního systému a fiskální unie. Další vývoj v Evropě pak zřejmě významně ovlivní i zářijové německé volby. Ekonomiky zemí PIGS (Portugalsko, Irsko, Řecko a Španělsko) se stále nedokáží vyrovnat se svými problémy a několik klíčových členů eurozóny, včetně Francie, se musí poprat se závažnými fiskálními a politickými otázkami.

 Pobočka Saxo Capital Markets proto uvede 13. září v Londýně debatu evropského ústředí agentury Bloomberg nazvanou Obchodní debaty: “Konec eura, jak ho dnes známe” (Trading Debates: “The end of the Euro as we know it”). Saxo Bank na ní uvítá bývalého prezidenta České republiky Václava Klause, předsedu Strany za nezávislost Velké Británie Nigela Faragea, lídry průmyslu a finanční analytiky z celé Evropy. Všichni pak budou diskutovat o budoucnosti eurozóny a jednotné evropské měny.

 Debatu zahájí zakladatel a generální ředitel Saxo Bank Lars Seier Christensen. Po něm bude následovat klíčový projev Václava Klause, který se zaměří na evropskou integraci a neudržitelnost celého evropského projektu. Bestseller exprezidenta s názvem Evropská integrace bez iluzí nedávno vyšel také v angličtině (anglický název: Europe – The Shattering of Illusions). Václav Klaus pak bude v Londýně analyzovat problémy současné Evropy.

 Po hlavním projevu Václava Klause proběhnou dvě kola debat o vlivu vládních a měnových politik na ekonomiku a finanční trhy, který představí hlavní ekonom Saxo Bank Steen Jakobsen, senior FX stratég UBS Investment Geoffrey Yu, FX stratég Commerzbank Bank Peter Kinsella a další hosté. Celou debatu poté uzavře Nigel Farage, poslanec Evropského parlamentu a lídr Strany za nezávislost Velké Británie, který promluví o pozitivech případného vystoupení Velké Británie z Evropské unie.

 Zakladatel a generální ředitel Saxo Bank Lars Seier Christensen na svém blogu na stránkách TradingFloor.com o debatě (#TradingDebates) konané 13. září nedávno napsal:

 “Evropa z pera Angely Merkelové není represivní ani nepřátelská. Je spravedlivá. Merkelová po členských státech žádá, aby dodržovaly pravidla. Současně chce zajistit, aby byla Evropa konkurenceschopnější. Angela řeší problémy a na tom není nic špatného. Politika je však take

o nových myšlenkách a vizích. O nastolení nové agendy, ne o ukolébání se vlnou popularity. Merkelová se však ukolébat nechala. A Němci podle průzkumů ani nemají náladu na žádné změny. Současná kancléřka zřejmě zvítězí i v dalších volbách, které se budou konat 22. září. Zůstane tak de facto lídrem Evropské unie. Tato bývalá chemička proto bude mít určující vliv na budoucnost i konec společné evropské měny. Myslím, že už teď je všechno jasně dané. Musíme přehodnotit celý koncept Evropské unie.”

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3