INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jiří Halbrštát manažer náboru a marketingu ManpowerGroupLéto se pomalu blíží a s ním i období letních brigád. Studentům a dalším zájemcům o přivýdělek se otevírá široké spektrum možností, jak produktivně využít svůj čas. Překvapivě se však nemusí jednat pouze o brigády na festivalech nebo ve stáncích; léto nabízí i spoustu příležitostí k serióznější práci ve výrobě či v logistice.

Která odvětví potřebují brigádníky

Nejčastěji se letní brigády objevují v odvětví gastronomie, cestovního ruchu a zemědělství, dále pak na festivalech a ve volnočasových službách. Tato odvětví jsou pro letní sezónu typická a mnozí lidé je volí kvůli široké škále nabídek, z nichž si brigádník může vybrat dle svých preferencí.
I v létě se však můžete rozhodnout pro některou z nesezónních nabídek, která vám může otevřít dveře firmy pro hlavní pracovní poměr v dalších letech. Možnosti se otevírají v logistice, maloobchodě, ve výrobě, propagaci výrobků apod. Firmy v těchto odvětvích často nabírají brigádníky na běžná pracovní místa, nabízejí jim plný úvazek a hodinovou mzdu srovnatelnou se zaměstnanci na HPP.

Kdy je nejlepší čas začít hledat brigádu

Shánění brigády je v podstatě soutěž; brigádník si přeje co nejzajímavější a nejlépe placenou práci, na druhé straně stojí firma, která zase hledá co nejschopnější brigádníky. Jakmile se brigádník a firma sejdou a domluví, obě jejich nabídky z trhu zmizí. Proto platí – čím dříve začnete hledat, tím lépe pro vás.
To samozřejmě neznamená, že musíte přijmout první nabídku, kterou dostanete. Platí však, že ty nejlepší nabídky jsou rozebrány jako první. Je proto výhodné se již nyní zaregistrovat, abyste byli mezi prvními oslovenými, až začnou přicházet poptávky na brigádníky. Můžete se tak dostat k zajímavějším příležitostem.

Kolik si na brigádě vyděláte

Společnosti vědí, že dobrých pracovníků je třeba si považovat, brigádníky nevyjímaje. Své nabídky podporují především mzdou, která roste u brigádníků rychleji než u trvalých pracovních pozic. Lidé spíše preferují dlouhodobou práci, takže některé sezónní pozice mají vyšší mzdu než trvalé pracovní pozice, protože firmy musí namotivovat lidi, kteří dělají jinou práci, aby si k nim na sezónu „odskočili“.
V současné době mzdy brigádních pracovníků rostou. Nejlépe placeni jsou v průměru brigádníci ve Středočeském kraji, kde si vydělají 150–170 korun za hodinu. Nejnižší průměrně hodinové mzdy naleznete v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, jejich výše dosahuje 120–135 korun. Celkově se průměrné mzdy brigádníků pohybují mezi 130 a 160 korunami za hodinu.

Kdo dřív přijde, ten víc vydělává!

Včasná registrace u (potenciálního) zaměstnavatele vám může přinést nejen ty nejlepší nabídky podle vašich preferencí, ale také možnost vybírat si a porovnávat. 
Konec tiskové zprávy

ManpowerGroup v České republice

V České republice se ManpowerGroup každý měsíc stará o personální a mzdovou agendu pro téměř 12 000 zaměstnanců, které vyhledal a kteří pracují u jeho klientů. V roce 2017, díky své síti 25 poboček, ManpowerGroup našel pro 1 200 klientů 24 000 nových zaměstnanců.

Více informací o společnosti ManpowerGroup naleznete na www.manpowergroup.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3