INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Pojišťovny stále více rozlišují ceny povinného ručení podle věku a bydliště řidičů. Zatímco starší majitel automobilu nižší třídy z malého města zaplatí za nejlevnější povinné ručení pod 900 Kč ročně, mladíka z velkoměsta bude stát stejný produkt více než dvojnásobek. Ukázaly to listopadové modelové kalkulace internetového portálu ČeskéPojištění.cz, který porovnal aktuální nabídky tuzemských pojišťoven.

Zkušený řidič starší 35 let žijící v malém městě či obci zaplatí ročně za povinné ručení sjednané na automobil Škoda Fabia 886 Kč. Stejný klient žijící v Praze či Brně bude mít povinné ručení o 6 % dražší. Pojišťovny při určování sazeb pojistného také stále více zvýhodňují zkušené řidiče vyššího věku. Mladík ve velkoměstě proto za stejný vůz ročně zaplatí 1 797 Kč, což je o 103 % více.

„Pojišťovny z ekonomických důvodů již nemohou příliš zlevňovat sazby povinného ručení. Stále více se proto zaměřují na skupiny klientů s nižším rizikovým profilem, pro které připravují zajímavé cenové nabídky," uvedl Pavel Ronovský, ředitel portálu ČeskéPojištění.cz, který porovnává nabídky většiny pojišťoven na českém trhu. „Majitelé vozů v menších městech a vesnicích za povinné ručení ušetří. Platí to jak pro skupinu starších zkušenějších řidičů, tak pro řidiče mladší bez zkušeností," doplnil Ronovský s tím, že rozdíly v ceně povinného ručení mohou v tomto případě přesáhnout i více než deset procent.

Cenové zvýhodňování na základě věku a místa bydliště platí i v případě silnějších automobilů. Mladý majitel letos nejprodávanějšího českého vozu vyšší střední třídy BMW 520i zaplatí ve větším městě za povinné ručení 3 330 Kč, starší řidič tamtéž bude mít tuto pojistku levnější o 43 %, na venkově pak téměř o 46 %.

„Kromě bydliště a věku má na cenu povinného ručení vliv i délka předchozího pojištění a počet zaviněných pojistných událostí. Cena povinného ručení by však neměla být na prvním místě, doporučuji vždy zvážit i další služby pojišťoven," sdělil Roman Sznapka, produktový manažer internetového porovnávače ČeskéPojištění.cz. „Nejlevnější nabídky například nemusejí mít zahrnutou asistenční službu, případně se může jednat o pojištění s nastavenou spoluúčastí v případě pojistné události v zahraničí," doplnil Sznapka, podle kterého se klientům vyplatí sjednat si další doplňková pojištění.

Nejnižší sazby povinného ručení (listopad 2011):

Škoda Fabia 1,2 HTP BMW 520i

Starší řidič – město 938 Kč 1 910 Kč

Mladší řidič – město 1 797 Kč 3 330 Kč

Starší řidič – venkov 886 Kč 1 804 Kč

Mladší řidič – venkov 1 598 Kč 2 960 Kč

Zdroj: ČeskéPojištění.cz (kalkulováno pro roční platbu pojistného, nižší pojistné krytí a maximální bonusy).

O porovnávači ČeskéPojištění.cz

ČeskéPojištění.cz je komplexní internetový porovnávač určený pro nejširší klientelu. Zákazníci zde najdou rozsáhlou nabídku pojistných produktů určených pro nejrůznější životní situace. Porovnávač ČeskéPojištění.cz jako první na českém trhu kombinuje online prodej pojistných produktů se sítí kamenných zastoupení budovaných formou franchisingu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3