INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
logo_lukoilČerpací stanice společnosti LUKOIL v Ostravě-Muglinov se stala první v řady plánovaných míst, kde chce společnost LUKOIL rozšířit svoji nabídku paliv o stlačený zemní plyn (CNG), tedy alternativu šetrnou k životnímu prostředí i k peněženkám provozovatelů vozidel s tímto pohonem.

Stalo se tak v rámci pilotního projektu, na kterém se podílela trojice významných společností, jejichž představitelé se v červnu loňského roku podpisem dohody zavázali přispět významným způsobem k rozšiření využtí stlačeného zemního plynu v české dopravě. Společnost LUKOIL Czech Republic s.r.o., provozující u nás síť 43 čerpacích stanic, VEMEX, s.r.o., dodavatel zemního plynu a GASCONTROL, společnost s r.o., dodavatel plnicích technologií CNG, tak uvedeli do života první z řady počinů ve prospěch rozšíření možností využívání tohoto ekologického paliva budoucnosti.

Vemex_CMYKČerpací stanice LUKOIL na Bohumínské ulici v Ostravě-Muglinov je vybavena moderní plnicí technologií, jejíž srdce tvoří švýcarský bezmazný kompresor GREENFIELD řady DN o výkonu 50-220 Nm3/h v závislosti na vstupním tlaku a maximálním výstupním tlakem 300 bar. Toto samoobslužné místo dokáže naplit tlakové nádrže až 10 vozidel za hodinu a je prvním z letos plánovaných šesti míst na mapě čerpacích stanic LUKOIL v ČR, kde se plnicí technologie CNG objeví. Provoz nové „plničky" slavnostě zahájili - Marek Zouvala, šéf marketingu společnosti LUKOIL, JUDr. Vladimir Ermakov, generální ředitel společnost VEMEX a Mieczislaw Molenda, generální ředitel společnosti GASCONTROL. Podle jejich vyjádření bude spolupráce pokračovat v dalších moravských městech, ve Sředočeském kraji a první fáze by měla být ukončena v Západních Čechách. Podle Vladimira Ermakova je realizace tohoto pilotního projektu nejen výsledkem práce specialistů zúčastněných firem, ale i součástí uskutečňování Česko-ruské mezivládní dohody o obchodní spolupráci. Ocenit je třeba rovněž podíl představitelů státní správy, ať již Magistrátu města Ostrava, tak i radnice městské části Slezská Ostrava.

Logo_GC_noveStlačený zemní plyn (CNG) díky šetrnosti k životnímu prostředí, nízkým nákladům na provoz vozidel, propracované technologii plnění i již široké nabídce sériově vyráběných osobních, užitkových, nákladních vozů a městských autobusů, je předurčen k tomu, aby plnohodnotně nahradil část spotřeby klasických fosilních paliv, jejichž spaliny zatěžují ovzduší škodlivými látkami. Přispění k ozdravení ovzduší bylo také hlavním důvodem, proč VEMEX, LUKOIL a GASCONTROL vybraly pro pilotní projekt právě Ostravu a po ní další místa zatížená exhalacemi.

(jn)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3