INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

logo_lukoilLogo_GC_noveVemex_RGB

Ještě před začátkem prázdnin se na čerpací stanici LUKOIL v Olomouci-Hodolanech, Lipenské 52, uskutečnila malá slavnost. Byla zde slavnostně předána do užívání plnicí stanice CNG schopná obsloužit pět vozidel za hodinu.

V rekordním čase, za pouhých 17 dní od nabytí platnosti územního souhlasu, vybudovala čerpací stanici CNG firma GASCONTROL, společnost s r. o. z Havířova, kde proběhly stavebně-montážní práce a stavba byla předána 28. 6. 2012. Je to druhá v řadě vybudovaná stanice na podporu CNG v dopravě v rámci dohody uzavřené mezi investorem VEMEX s.r.o., který je dodavatelem energií, společností LUKOIL Czech Republic s. r. o. provozující u nás síť čerpacích stanic a již zmíněnou společností GASCONTROL, která je významným výrobcem a dodavatelem zařízení, technologií a služeb pro plynárenství a další oblasti energetiky, strojírenství a další obory.

IMG_3573

Zleva při slavnostním přestřižení pásky - Ing. Hugo Kysilka, ředitel marketingu společnosti VEMEX, s. r. o., Jana Gáliková, obchodně-provozní ředitelka LUKOIL Czech Republic s. r .o. a Radim Vaško, výkonný ředitel pro výrobu a obchod GASCONTROL, společnost s r. o.

Bezmála 14,5 měsíců zabrala příprava – úvodní studie, projekt, nezbytná stanoviska a schvalovací proces, přičemž samotná stavba a montáže, jak již bylo vzpomenuto, byly otázkou necelých tří týdnů.

IMG_3604

Prohlídka technického zázemí plnicí stanice

Plnicí stanice je vybavena kompresorem GreeField DM s výkonem 85 Nm3/hod. a tlakem 80 kPa/270 bar. Tlakový zásobník o celkovém objemu 1680 litrů tvoří dvě sekce s 21 tlakovými lahvemi, stanice je vybavena sušičkou, Blow-Down, rozvody plynu s jistícími prvky a vzduchotechnikou, výdej zabezpečuje jednohadicový stojan ADAST s koncovkou NGV-1 pistolového typu. Technologie je uložena v kiosku 3 x 2,5 x 2,5 m z lehčeného pórobetonu. Nová plnicí stanice s provozním tlakem 210 bar obslouží za hodinu pět aut a platit je zde možné hotovostí i platebními kartami.

IMG_3549

Plnicí stanice CNG začala sloužit motoristům

Mezi četnými hosty na slavnostním otevření nechyběli představitelé společnosti VEMEX, GASCONTROL a LUKOIL Czech Republic s.r.o., ale také zástupci společnosti GAZPROM Export, GAZPROM Schweiz AG, TVAJA CNG, IGEA, ALLECO SPEED, FIAT ČR, CNGexpert, NEAT (Slovensko), VÍTKOVICE MECHANIKA, byli zde lidé, kteří rozvoj CNG v dopravě aktivně podporují.

Pro letošek to však není od trojice VEMEX – LUKOIL CZ – GASCONTROL všechno. Zanedlouho bude spuštěn provoz CNG stanice v areálu čerpací stanice LUKOIL v Opavě- Jaktaři a posléze přibudou další ve střední a západní části republiky.

Jiří Novotný

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3