INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Logo7. října 2014 odstartoval v ruském Petrohradu další ročník mezinárodní akce - Blue Corridor 2014. Vozy na stlačený zemní plyn (CNG) letos ve dnech 7. – 23. října absolvují v průběhu 17 dní trasu dlouhou 3 400 kilometrů vedoucí přes 9 evropských států s cílem v Itálii. Akce poukazuje na perspektivy využití stlačeného zemního plynu v dopravě.

V rámci Blue Corridor přijede kolona CNG vozů také do Prahy, kde 16. října v plnicí stanici CNG v areálu Pražských služeb na Praze 9 doplní tlakové nádoby, poté se kolona přesune do Plzně, kde se dopoledne uskuteční diskusní stůl k širšímu využití CNG v dopravě a v odpoledních hodinách se v rámci roadshow uskuteční i slavnostní otevření plnicí CNG stanice v Mostě. 18. října se kolona CNG vozidel přesune přes hranice do Německa směrem do Norimberku. Partnerem akcí v České republice je společnost VEMEX a Pražská plynárenská.

Mezinárodní roadshow Blue Corridor (Modrý koridor) si klade za cíl upozornit na možnost využití stačeného zemního plynu (CNG) Vemex CMYK copy copy copyjako ekologického, bezpečného, úsporného a dostupného paliva pro dopravu. Trasa Modrého koridoru 2014 napříč Evropou, kudy se dá snadno projet a natankovat s vozy na CNG, vede letos přes Estonsko, Litvu, Lotyšsko, Polsko, Českou republiku, Německo, Rakousko a končí v Itálii. Hlavními organizátory roadshow jsou Gazprom Export a E.ON, partnerem akcí v České republice je společnost Vemex, s. r. o. a Pražská plynárenská, a. s.

Logo PPASV rámci roadshow proběhne také řada kulatých stolů a diskuzí na téma role zemního plynu jako ekonomického a ekologického paliva. Vozy zastaví v Tallinnu, Rize, Vilnjusu, Varšavě, Norimberku a Miláně, kde budou zástupci plynárenského a automobilového průmyslu, včetně politiků i ekonomů, diskutovat o svých názorech a různých pohledech na vývoj CNG v Evropě. Zakončení roadshow Blue Corridor 2014 proDSC 0040běhne na 3. euroasijském inovačním a mezinárodně integračním fóru (Eurasian innovations and international integration forum) v italské Veroně. 

Do ČR dorazí vozy na CNG dorazí dne 16. října cca v 17 hodin k plnicí stanici CNG v Pražských službách na Praze 9. Po načerpání nádrží se kolona přesune do Plzně. V rámci akce Blue Corridor 2014 proběhne dne 17. října od 10 hodin v hotelu Marriott i v Plzni diskuzní panel. Diskuze se zúčastní Pavel Novák, manažer užití plynu Českého plynárenského svazu, Hugo Kysilka, marketingový ředitel společnosti VEMEX, Jan Žákovec ze společnosti Pražská plynárenská Správa majetku, Radek Patera, manažer strategie ze společnosti E.ON Energie aj. Po kulatém stole a tiskové konferenci budou CNG vozy pokračovat do Mostu Velebudic na slavnostní otevření další, již 63. CNG plnicí stanice v ČR v Dělnické ulici (cca v 15 hodin). Dne 18. října budou CNG vozy pokračovat na své trase do německého Norimberku.

DSC 0067„Trasa letošního ročníku přes devět států dokazuje, že cestování po Evropě na CNG je snadné a reálné, na rozdíl od ostatních alternativních paliv, která jsou stále ještě ve stádiu vývoje,“ říká Hugo Kysilka, marketingový ředitel společnosti Vemex. „V současné době u nás jezdí už více než 8 tisíc CNG vozidel a počet nejen vozů, ale i plnicích stanic neustále rychle narůstá. Proto chceme pomocí i této akce seznámit širokou veřejnost i u nás s výhodami CNG,“ říká Jan Ruml, výkonný ředitel Českého plynárenského svazu (ČPS).

letošní seriál Blue Corridor tradičně odstartoval A. B.Miller, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Gazprom.

Myšlenka roadshow Blue Corridor vznikla již v roce 2000 za podpory Nadace Vernadsky Ecological v Moskvě. Původním cílem bylo vytvořit dopravní koridory pro těžká vozidla nákladní dopravy, a to s využitím CNG. První jízda Blue Corridor byla uspořádána společností Gazprom již v roce 2008. 

Miller,

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3