INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Do 14. 9. 2017 mohli žadatelé podat svůj projektový návrh do letošní evropské výzvy programu LIFE. Program LIFE je již od roku 1992 nástrojem EU umožňujícím financovat aktivity, které souvisejí s životním prostředím a klimatem.

Cílem programu je přispět k rozvoji nízko-emisního hospodářství, které efektivně využívá zdroje a je odolné i ohleduplné vůči klimatu a přispět k ochraně a zlepšení stavu životního prostředí a biodiverzity.

Z celé Evropské unie bylo do letošní výzvy předloženo 629 nejrůznějších projektových návrhů, na jejichž realizaci by se podílelo na 3000 příjemců; v 50 % předložených projektů jde o mezinárodní spolupráci. Tyto projekty na svou realizaci žádají 1 miliardu eur, což je více než 4násobek dostupné alokace pro letošní rok. I tyto fakta potvrzují náročnost přípravy projektů LIFE v tvrdé mezinárodní konkurenci.

Žadatelé z České republiky získávají zkušenosti s psaním projektových návrhů do programu LIFE a každý rok se zvyšuje nejen celkový počet předložených projektových návrhů, ale i počet schválených projektů. Potvrzením tohoto trendu jsou 4 české úspěšné projekty LIFE z loňského roku. Letos čeští žadatelé do Bruselu předložili 20 projektových návrhů, z nichž 18 prošlo systémem národní výzvy LIFE. Zároveň v dalších 18 zahraničních projektech jsou partneři z České republiky.

MŽP systematicky podporuje přípravu projektových návrhů několika formami. Pravidelně organizuje semináře pro potencionální žadatele. V rámci národní výzvy poskytuje unikátní finanční podporu na přípravu a zpracování projektové dokumentace v maximální výši 200 000 korun na jeden projekt. Poskytnutí finančních prostředků je podmíněno zasláním rozpracovaného projektového návrhu odboru finančních a dobrovolných nástrojů MŽP a zároveň úspěšným předložením úplného projektového návrhu do evropské výzvy programu LIFE.

Žadatele, kteří uspěli v národní a následně i evropské výzvě, navíc podpoří Ministerstvo životního prostředí spolufinancováním za stejných podmínek jako při vyhlášení předešlých národních výzev. To znamená, že nejvyšší míra podpory činí maximálně 15 % z celkových způsobilých nákladů projektu, a zároveň ne více než 10 milionů korun na jeden projekt.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3