INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 81F3090 2500pxZačátkem roku 2019 byla završena poslední plánovaná fúze v rámci projektu podpory bankopojištění. Vienna Insurance Group sloučila svou českou bankopojišťovací společnost Pojišťovna České spořitelny, a.s., s další dceřinou společností koncernu VIG, pojišťovnou Kooperativa pojišťovna, a.s.

Tímto spojením byla přesně podle plánu dovršena významná část koncernového projektu na posílení činnosti v oblasti bankopojištění, zahájeného v roce 2018. „Naším cílem bylo spojit lokální univerzální pojišťovatele s životními pojišťovnami specializovanými na bankoprodej, abychom podpořili oblast neživotního pojištění. Tento krok jsme úspěšně uskutečnili fúzemi v Maďarsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Rakousku a nyní i v České republice. Nadále jsme zaměřeni na úspěšnou spolupráci, a kromě životního pojištění se soustředíme na zintenzivnění činnosti v oblasti pojištění majetku a zdravotního pojištění, stejně jako na silnější zapojení do odbytu prostřednictvím internetu a na vývoj nových, dobře srozumitelných produktů“, vysvětluje Prof. Elisabeth Stadler, generální ředitelka Vienna Insurance Group.

Posílení prodeje prostřednictvím bank je jedním z cílů v rámci strategického pracovního programu VIG „Agenda 2020“. Za první tři čtvrtletí 2018 bylo prostřednictvím kooperačního partnera Erste Group získáno pojistné o objemu zhruba 900 milionů EUR. Dceřiné společnosti VIG nyní spolupracují s Erste Group a spořitelnami v deseti zemích: v Rakousku, České republice, Maďarsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Rumunsku, Srbsku, Černé Hoře, Makedonii a Bosně a Hercegovině.

Česká republika představuje hned po Rakousku druhý největší trh VIG. Díky fúzi v České republice převzala Kooperativa podle údajů o trhu ke třetímu čtvrtletí 2018 se zhruba 25 procenty tržního podílu prvenství v individuálním řebříčku českých pojišťovacích společností. Spolu s druhou dceřinou společností VIG, Českou podnikatelskou pojišťovnou (ČPP), je Vienna Insurance Group s tržním podílem kolem 32 procent největší pojišťovací skupinou v České republice. Objem pojistného VIG v České republice tvořil za třetí čtvrtletí 2018 1 274 milionů EUR a překročil tak o zhruba 6 procent úroveň předchozího roku. Výsledek (před zdaněním) se podařilo zvýšit o 9 procent na cca 124 milionů EUR. Ukazatel Combined ratio představoval v třetím čtvrtletí 2018 vynikajících 93,6 procenta.

Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na zkušenostech ze zanedlouho 200letého působení v pojišťovnictví.S více než 25 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých trzích v Rakousku a zemích CEE. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

Disclaimer/Vyloučení zodpovědnosti Tato tisková zpráva obsahuje výroky zaměřené na budoucnost a týkající se budoucího vývoje Vienna Insurance Group. Tyto výroky vycházejí ze současných předpokladů a prognóz podnikového vedení Vienna Insurance Group. Změny všeobecného ekonomického vývoje, budoucí podmínky na trhu, změny na kapitálových trzích a další okolnosti mohou vést k tomu, že se skutečné události nebo výsledky budou značně lišit od v současnosti na budoucnost zaměřených výroků. Vienna Insurance Group nepřebírá povinnost aktualizovat tyto na budoucnost zaměřené výroky anebo je přizpůsobovat budoucím událostem nebo vývoji.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3