INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

LEO Express bilancuje první kvartál svého provozu. Zatímco leden byl nejslabší, během března zaznamenal rekordní nárůst nových cestujících o několik desítek tisíc. Průměrná obsazenost se nyní pohybuje kolem 70%.

"Od začátku roku jednoznačně rosteme v obsazenosti, v březnu jsme odvezli o 25 % více zákazníků než v únoru,“ řekl Leoš Novotný, CEO společnosti LEO Express, a dodal: „Ve špičkách proto nasazujeme zdvojené soupravy, které mají ve srovnání s Pendolinem či Regiojetem největší kapacitu na trase Praha-Ostrava.“ Během špičky jsou třídy Business a Premium vyprodané a základní třída Economy je obsazená z 90 %.

Čtvrtletní bilance také porovnává rychlost spuštění plného provozu. Zatímco LEO Expressu trvalo dva měsíce, aby se vypořádal s nástrahami spuštění, RegioJet i Pendolino potřebovali téměř rok, aby uvedli všechny své soupravy do plného provozu. Podobná časová náročnost je patrná i v zahraničí, kdy například německému dopravci HKX trvalo kompletní spuštění dva roky stejně jako v Itálii společnosti NTV.

Na rekordní březen mělo vliv nejen cestování spojené s Velikonocemi, ale také vysoká spokojenost zákazníků, kteří se vracejí: „Z výzkumu, který jsme si nechali realizovat, vyplynulo, že celých 85 % našich zákazníků je spokojeno s našimi službami. Co je, ale ještě cennější je skutečnost, že procento nespokojených zákazníků je nula, “ řekl Leoš Novotný.

Z vyhodnocení prvního kvartálu plného provozu také vyplynulo, že nejsilnějším prodejním dnem je pondělí. Nejvytíženější jsou odpolední páteční spoje, které jsou vyprodané už během středy. Mezi cestujícími převažují muži o 16% a od začátku roku si všichni cestující objednali přes 43 000 teplých nápojů, v oblíbenosti vede klasické preso.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3