INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Když v roce 1997 vstupovala do průmyslové zóny ve Sviadnově společnost Huisman, počet jejích zaměstnanců nedosahoval ani třech desítek. V těchto dnech tam přijali jubilejního 500. kmenového zaměstnance. Na pozici Technolog přípravy výroby nastoupil osmadvacetiletý Jiří Zůbek z Ostravy. Ten nebude v letošním roce posledním přijatým zaměstnancem. Firma díky otevření další směny ještě nabere několik desítek lid.

Jiří Zůbek je příkladem člověka, který aktuálně v severomoravském regionu nejvíce schází. Vyučil se na Středním odborném učilišti v oboru Mechanik seřizovač. Při zaměstnání vystudoval Strojírenskou technologii na VŠB-TU Ostrava. Má tak patřičnou kvalifikaci i důležité zkušenosti. „U společnosti Huisman mě zaujal výrobní program a perspektiva. Vrtné soupravy, pokládkové systémy či obrovské jeřáby mají pro technika ohromnou přitažlivost,“ přiblížil hlavní důvod svého rozhodnutí Jiří Zůbek.

Počet zaměstnanců ve společnosti Huisman, od jejího příchodu do České republiky v roce 1997, kontinuálně roste. Překonání hranice 500 pracovníků řadí společnost mezi přední zaměstnavatele v Moravskoslezském kraji. „V letošním roce počet našich kmenových zaměstnanců ještě zvýšíme. Volné jsou pozice především ve výrobě, ale i o šikovné konstruktéry máme zájem víceméně nepřetržitě. Šanci mají jak absolventi, tak zkušení technici,“ řekl PR zástupce společnosti Huisman Vojtěch Bednář.

Huisman neposiluje svůj tým pouze v České republice. Pod správu české části společnosti patří i konstrukční oddělení ve slovenských Košicích. A také tady jsou volná místa pro technické designéry. „V Košicích aktuálně pracuje 21 konstruktérů a jejich počet plánujeme v příštích letech navyšovat. Stejně jako v Česku zde úzce spolupracujeme s místní vysokou školou,“ dodal Vojtěch Bednář.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3